В празничния 24 май Иван Юруков гостува в "Шоуто на Николаос Цитиридис".

„Участвал съм в манифестации, това е романтичен спомен от детството. Имах едно бяло калпаче с лъвче отпред, чавдарчетата носеха такива. На една манифестация то падна в локва и се изцапа, умрях от срам и се отделих от редиците, за да не ме гледат така“ – припомни си актьорът, който играе Христо в сериала на bTV „Мен не ме мислете“.

Снимка: Олег Попов

„Христо е неудачник, който обаче обича своето семейство. Бих го нарекъл симпатичен маргинал, доколкото може да е симпатичен един маргинал. Ние, актьорите, сме защитници, адвокати на своите роли. Христо ми стана много любим и с удоволствие го пресъздавам. Мнозина могат да се разпознаят в него. Веднъж един човек ме спря на улицата с думите „Чудесен образ! Ти играеш Вълка от „Ну, погоди!“. Това сравнение много ми хареса“ – сподели Иван Юруков, който се подготвя за новия сезон на сериала.

Той разказа как майка му реагирала на образа със „Сине, как може да ти дадат такава роля? Виж се на какво приличаш с тази коса и брада, с тези дрехи“. Докато баща му коментирал „Точно така! Бащичко!“.

Тези дни по кината излиза игралният филм „До последния каприз“, на който Иван Юруков е режисьор и сценарист.

„Това е история за виртуозен цигулар, който в пика на славата си решава да напусне сцената и да заживее на село, репетирайки до съвършенство 24-те каприза на Паганини. Премиерата е на 27 май, моят рожден ден, а се оказа също, че на тази дата Паганини умира. Така че – емблематична дата“ – поясни Юруков.

Той призна, че ако трябва да се занимава само с едно нещо, това ще е киното, защото обобщава всички изкуства.

Снимка: Олег Попов

Във видеото горе можете да чуете и изпълнение на неговата група „Терпентина“.

Снимка: Олег Попов