Приятелството им днес е братство, защото от 36 години двамата са почти неразделни и в личен, и в професионален план. Те са телевизионното дуо Иван и Андрей.

Водещите и продуценти представиха своята автобиографична книга. В "Братя по сърце" те разказват за ключовите моменти от пътя си, за детството и младостта, за най-големите успехи и предизвикателства, както и за незабравимите уроци, които им дава живота. Повече споделят в COOLt.

"Нямам никакъв спомен на първата среща какво съм си казал, защото играехме в градинката до мавзолея и помня само, че майка ми дойде и ме наби, тъй като си забравих урока по пиано. А какво съм си помислил не помня, но той има някакъв спомен от първия ни учебен ден", споделя Андрей за дългогодишното им приятелство.

Споменът на Иван пък е от първи клас, когато Андрей го вдигнал, за да може да вижда - "Щото никога не сме се славили с висок ръст".

Казват, че тайна формула за дългогодишно приятелство, както и за професионален успех - няма.

За Иван спойката между тях се получава, защото ясно осъзнават, че "всичко на тази Земя и в този живот на първо място е страшно забавно, защото е страшно преходно."

Приятели днес са и техните деца. 

За новата им обща книга издават, че 90% от историите хората никога не са чували.

Това са лични истории, интимни моменти от детството и младостта им, като и професионални неща за големите предавания и формати. 

Автобиографията на обичаното дуо комбинира традиционния печат с модерните интерактивни медии, а специално мобилно приложение към нея дава достъп на феновете до ексклузивно съдържание, видеоматериали и кадри "зад сцената".

"Нещо, което ние наричаме буказин – между списание и книга по посока на това какво трябва да представлява книгата на бъдещето" - уточнява Иван. 

Сред гостите на премиерата на "Братя по сърце" бяха много приятели на Иван и Андрей, сред които обичани журналисти, актьори и музиканти.

"Ние се познаваме от повече от 20 години и мога да кажа, че от най-лудите ни младежки години са свързани с тях и имаме страхотни преживявания. И останахме такива добри приятели и до ден-днешен. Сега работим много често по различни проекти заедно. Мога да кажа за тях, че са изключително свестни хора и мъжки момчета, държат на думата си. С тях се работи много лесно… Наистина прекрасни мъже, на които може да разчиташ, както в личен, така и в професионален план" - сподели Графа. 

Цялото предаване гледайте на btvplus.bg.