Искра Радева не само си е партнирала с цяла плеяда родни сексимволи на сцената и пред камерата, но има и ангелски глас, с който печели първа награда на фестивала "Златният Орфей" през 1997 г. в дует с Маргарита Хранова. Баща й мечтае да стане лекарка, но тя решава да следва сърцето си и да стане актриса. Ето какво сподели Искра Радева, която гостува в студиото на предаването "Преди обед" по bTV.

"Виновникът е Огнян Георгиев, който написа тази песен. Той каза, че това е дует за две жени и ме попита: Защо да не го направим с някоя актриса? И на мен ми хрумна веднага за Искра", разказа Маргарита Хранова, която се включи на живо в студиото на предаването, спомняйки си как е създадена песента "Любов раздвоена", с която тя и Искра печелят "Златният Орфей". 

"Не малко, а много ми трепереше гласчето. Бях страшно притеснена, защото за пръв път излизах на такава голяма сцена. И сърчицето ми трепереше", спомня си и Искра Радева за изпълнението на песента на легендарния конкурс.

Наскоро актрисата прекарва тежко COVID-19, като е лежала дълго в болница. Сега тя съветва останалите какво не бива да правят.

"Вдигнах доста висока температура и започнах да пия антибиотик. Температурата ми стигна 39,6 градуса, едва я смъквах до 38, и така карах 5-6 дни - което искам да кажа, че никой не бива да прави. Максимум 2-3 дни, ако имате такава температура, моментално трябва да се обадите в болница и да отидете на преглед, защото вирусът е много коварен и много бързо действа", каза Радева. 

"Обадих се вече на 6-7 ден, когато вече едва гледах. Влязох в COVID отделението, няколко дни ми вливаха системи, падна ми температурата. Аз си мислех, че вече ще ме изписват, а те дойдоха и ме вкараха в интензивното отделение - с двойна бронхопневмония и недостиг на кислород. Изкарах доста време там", допълва тя. 

"Безкрайно благодарна съм на лекарите в COVID отделението и интензивното на болница "Лозенец", каза актрисата.

"Казаха ми, че е имало едни критични 24 часа, но аз не съм ги усетила така крайно. Има мигове, в които почва да ти минава една ретроспекция - не си позволявах, напротив. Мисля, че бях настроена оптимистично", допълва тя.

"Аз изиграх толкова лекарки и медицински сестри, че мога да кажа, че съм половин лекар. Сега след COVID-19 аз сама си бих инжекциите вкъщи", каза Радева, като подчерта, че е важно в началото хората моментално да се обърнат към лекарите, з ада получат помощ. 

"Вече в театъра една година не играем, колегите ми бедстават. Апелираме, ако е възможно, да отпуснат на 50 процента посещенията в залите, за да можем да почнем да играем отново", заяви още актрисата.

"Винаги съм казвала, че съм щастлива жена, защото цял живот се занимавам с това, което е мечтата ми", каза тя.

Актрисата сподели и за новата си театрална постановка "Леща, грах и диаманти" - вижте повече във видеото най-горе.