Панос Димопулос, или COYOT, е гръцкият хитмейкър, който ни кара да мечтаем за съседна Гърция и буди привързаността ни към балканската музика, но с раздвижена нотка модерност. COYOT слива повече от успешно традиционната етно музика с модерни електронни елементи. Едно от най-успешните му парчета е хитът „Devil In Disguise“ в колаборация с българката Алма.

Музикантът беше ексклузивен гост на предаването COOLt. Той призна, че не само е за пръв път в България, но и това е едно от първите му телевизионни участия изобщо. София много му харесва, но отчасти причината за това е, че е имал ниски очаквания за страната. Бил е силно впечатлен от сградата на Софийския университет.

Панос Димопулос разказа откъде е дошъл псевдонимът му COYOT. Бил му е поставен краен срок да си измисли артистично име, но той не е успял до последния момент, защото е бил много зает. Когато е признал това на мениджъра си, той му е казал, че живее като койот – само търчи насам-натам. Това му е харесало и го е избрал за псевдоним.

Това, от което черпи вдъхновение, е самият живот. Например една от последните му песни е писана по време на карантината и в нея се усещат меланхолични нотки. Той прави музика за себе си и никога не е очаквал, че хората ще я харесат толкова много.

Гръцкият музикант разказа повече и за работата си с българката Алма, която е дъщеря на Саня Армутлиева. Това е първата колаборация на COYOT и се е случила просто на късмет. Изпълнителят е чул гласа на Алма сред много други и я е харесал най-много. Сега двамата планират още една бъдеща колаборация.