Художествената гимнастичка Катрин Тасева продължава своята подготовка за предстоящи състезания. За "Преди обед" тя споделя, че й предстои онлайн състезание, след което и европейско първенство в Киев.

Заради COVID-19 Катрин спира тренировките в зала за 2 есеца. "Трудно ми беше да си представя, че пак ще изляза пред публика и ще сложа трико. Сега наистина оценявам как са протичали преди състезанията." Пандемията отлага и Олимпиадата през 2020 г. Промяната спортистката коментира така "До една степен беше добре, че Олимпиадата беше отменена с една година, за да имаме време да изпипаме съчетанието. Но това забавя пенсионирането ми с една година. Така обаче ще имам възможност да учатсвам и на европейското първенство във Варна, пред родна публика. Надявам се дотогава да може залата да е пълна".

COVID-19 обаче й отнема не само времето в залата, а нещо по-важно - мъжът, който е бил до нея. Гимнастичката имаше връзка с Николай Щерев и дори бяха сгодени. Борецът почина от COVID-19 през юли.


"За нашата раздяла не COVID-19 беше причината. Разделихме се още в началото на март поради лични причини. Но много се обичахме, въпреки че бяхме разделени. Той беше много важна част от моя живот. Бяхме сгодени и много ми е помогнал да се изградя като личност. Той беше много грижовен човек. По всякакъв начин се раздаваше, не само за мен, а за приятели и за всеки. Давам си сметка, че нашата любов нямаше общо с измисления свят. Беше много хубаво и истинско. Той беше много сърцат човек, истински мъжкар. Според мен са останали много малко такива. Човек с голямо сърце и душа. 


Без да планират раздялата си или пък коронавируса, Катрин и Ники правят планове за сватба през септември.

"Скоро бях на сватба на близка приятелка. Датите за сватбите ни съвпадаха. На 12 септвмери и аз трябваше да съм булка. Не гледахме много напред в бъдещето, но искахме да отидем заедно и на олимпийските игри, дори той да не участва. Новината, че той е в болница ми се отрази зле. Бях много разстроена и притеснена.

Щереви са едно прекрасно семейство, към което бях много привързана и много ги обичам. Щастлива съм, че съм била част от това семейство. И също, че в живота ми е имало човек, с който ми е така трудно да се сбогувам и да повярвам, че това е истина. Може би тренировките ме разсейваха. Гимнастиката беше моето спасение."

Цялото видео с гостуването може да гледате на btvplus.bg >>>