След като изчезна за около 7 години от светлините на прожекторите, музикантът Гари Барлоу се готви да се върне на сцената със световно турне догодина. Барлоу, който е член на британската група “Take That”, за пръв път даде интервю за българска медия пред журналиста Георги Тошев за bTV.

49-годишният музикант е считан за един от най-влиятелните хора във Великобритания и е най-младият човек, получил званието „сър“ от британската кралица. Той е участвал и е организирал множество благотворителни концерти с различни цели.

През 2013 г. организира и най-голямото благотворително шоу във Великобритания. Заедно със себе си успява да изведе на сцената певеца Роби Уилямс, който е най-популярният бивш член на “Take That”. Освен него към благотворителната инициатива се присъединява Агнета Фелтскуг от легендарната група ABBA. Тя 25 години не е излизала на сцена и гари Барлоу я описва като срамежлива и забавна.

През 2012 г. Гари Барлоу преживя лична трагедия, след като четвъртата му дъщеря беше мъртвородена. Въпреки това музикантът намери сили да изпълни служебните си ангажименти и се появи на церемонията по закриването на Олимпийските игри в Лондон само седмица след смъртта на детето си, но след това значително намали участията си.

Догодина музикантът ще навърши 50 години и за да отпразнува това подготвя турне. Той е убеден, че следващата година светът ще се е справил с коронавируса и макар на някои хора да им е необходимо малко повече време, за а се върнат  към нормалния начин на живот, нещата в крайна сметка ще влязат в релси и всичко ще продължи както преди.

Цялото интервю може да видите във видеото от предаването „Преди обед“ по bTV.