Филип Аврамов влиза в главната роля в новия български филм „Чичо Коледа“ – история, вдъхновена от реални събития. Режисираната от Ивайло Пенчев лента разказва за „детенце в социален дом“, чиято съдба се преплита неочаквано с тази на героя на Филип Аврамов.

Актьорът споделя, че е от изключителна важност с помощта на художествената измислица зрителите да повярват на тази история. За него е много ценна наградата на публиката от 29-ото издание на Международния кинофестивал „Любовта е лудост“ във Варна, защото „публиката избира кой филм е добър и кой не“.

 

Премиерата на филма „Чичо Коледа“ се очаква преди коледните празници.

 

47-годишният актьор е отпразнувал рождения си ден „в тесен семеен кръг“. Споделя, че за него „Човекът има реално значение, ако дойде да се весели с теб – това е най-добрият подарък“.

 

Филип Аврамов говори и за спектакъла „Опасен чар“ – трибют на Тодор Колев, който реализират заедно с група „Акага“: „Хората са изключително благосклонни към творчеството му, обичат го, мисля, че това няма да престане… За мен най-важно е този текст, тези песни да достигнат до съзнанието на хората“. Актьорът разкрива, че „Навсякъде има фалшиви герои, затова толкова хората я обичат тази песен, защото някои от тях се припознават, но не си го признават“.

За актьора от „Домашен арест“ музиката „е точно изкуство, няма възможности и опции, ако си фалшив, да не излезе“. Въпреки това не поставя театралната сцена на второ място, защото тя е „храм“ и има лековити сила и енергия.

Хората на изкуството винаги са пред погледите на хората и негативните коментари не ги подминават, но Филип Аврамов не се влияе от общественото мнение, защото „Когато играеш, не можеш да се влияеш от обществено мнение, не може да плащаш данък "обществено мнение", не може да играеш, за да се харесаш или да играеш, за да се провалиш. Пред мен винаги стои провалът, но излизайки на сцената аз не мисля за това. Аз мисля само за това, което трябва да се случи вътре, сега и тук. И това винаги спасява нещата“.