Съвсем случайно, почти на шега, двама млади влюбени от Италия създадоха един от музикалните хитове на това лято. Клаудия и Давиде от дует „Даудиа“ правят кавър на християнската песен „Йерусалема“ и за броени дни достигат 10 милиона гледания в Youtube.

Освен партньори в музиката, двамата са също така и партньори в живота, но не се притесняват да поставят изкуството си преди всичко. „Влюбихме се благодарение на музиката“, споделя Клаудиа. „Музиката дойде първа в нашата връзка, така че наистина мисля, че музиката е на първо място.

Названието на дует „Даудиа“ е комбинация между имената на двамата – Давиде и Клаудиа. Освен кавъри на известни песни, те създават и авторска музика, която обаче не е чак толкова популярна в Италия, колкото извън страната.

Италия не е най-доброто място за музика“, смята Давиде. „Ние обичаме да пътуваме и да изпълняваме музиката си в другите държави, защото хората са по-топли там и харесват творчеството ни.

Най-много фенове се свързват с тях от Южна Африка, Кения и САЩ, както и от Франция. Двамата се надяват, че успехът ще им даде възможност за участия в Америка и на други места по света. „А защо не и в България“, пита Клаудия.

Двамата вече имат успехи в музикални предавания в Румъния и Англия.

 

 

Цялото интервю с Клаудиа и Давиде, както и изпълнението на песента „Йерусалема“ за зрителите на bTV може да видите във видеото, а още за най-интересното за света на шоубизнеса ще намерите на страницата на предаването COOLt.