Швейцарецът, който завладя сърцата на меломаните през 90-те - DJ BoBo, ще представи специалното си шоу Kaleidoluna на Spice Music Festival в Бургас на 6 август. 

За първият си концерт в България популярният диджей споделя, че е било много специално събитие: "Имахме спонсор - автомобилна компания, бяха поставили 2-3 автомобила пред сцената, като имаше 20 метра между сцената и зрителите. Винаги ще помня как феновете, които трябваше да са най-отпред, всъщност бяха на 25 метра разстояние."

За 30-годишната си кариера диджеят има 34 сингъла, 14 млн. продадени албума и 10 световни музикални награди.

"Бях млад диджей и никога не съм си помислял, че мога да работя в този бизнес цял живот. Много съм щастлив, че все още мога да правя музика и да изнасям концерти на живо. Това е истински подарък", споделя DJ BoBo.

Забавен факт е, че в началото на кариерата му сънародниците му не разбират, че той също е от Швейцария. Диджеят продължава да се радва на фенове и до ден днешен. Най-лоялните даже ще пътуват от Германия и Австрия специално за концерта му в Бургас.

Любовта към музиката от 90-те не стихва и до днес. DJ BoBo определя това десетилетие като много хубаво и цветно време, през което се случват много положителни промени - от обединяването на Западна и Източна Германия до свободното пътуване по света, което кара и хората да продължават да обичат музиката от това време.

"Когато хората чуят песните от 90-те, те им припомнят добрите времена", казва той.

За един от най-големите си хитове "Chihuahua" диджеят казва, че е бил написан първо за телевизионна реклама. След като разбира, че "Chihuahua" изразява приятно усещане, DJ BoBo започва да пише текста с идеята за това усещане: "Не се тревожи, бъди щастлив".

"Ако имаш някакъв проблем в живота, поеми си дълбоко въздух и си кажи "Chihuahua", нещата ще се наредят", заявява той.

Швейцарецът е женен от 20 години за своята съпруга. Според него тайната на дългогодишния брак се крие в грижата един за друг и комуникацията.

"Много двойки престават да си говорят или да се слушат, защото си мислят, че вече знаят всичко един за друг. Ние се опитваме да си споделяме всичките преживявания и това много ни помага да разберем какво се случва в живота на другия, както и в живота на децата, разбира се", казва DJ BoBo.

Вижте повече във видеото най-горе.