Лиляна Боянова, едно от красивите лица на bTV Новините, разказа повече за себе си, за любимото си хоби и за сина си Камен, в предаването "Преди обед".

„За мен е важно сина ми да не смята, че аз съм нещо повече от другите хора. Въпреки че ме разпознават по улиците, искам да знае, че ние сме обикновени хора с необикновена професия“, категорична е Лиляна Боянова. След ефир тя задължително прекарва часовете си с него и не обича да го натоварва излишно.

„Той е много спокоен и изпълнителен за нещата в училище, но много иска да играе на компютърни игри. От моята професия не му е интересно какво правя аз, по-скоро иска да види телевизията отвътре или по-точно техническата част“, сподели водещата.

Много често за телевизионните лица казват, че те сами са избрали професията си, но Лили е пример за това как телевизията е избрала нея. С времето е претръпнала за извънредни събития и емисии, но при първите й телевизионни изяви като водеща на новините понякога се паникьосвала, че няма да се справи.

Много е важно да си спокоен, да слушаш, да гледаш. Най-трудната извънредна емисия за мен беше опитите за преврат в Турция, първоначално всичко беше само картини от Си Ен Ен, аз и продуцентът в слушалките“, спомни си журналистката.

„Много хора мечтаят да са телевизионни водещи, но истината е, че аз бях първо репортер, не съм станала автоматично водещ. Това е съпроводено с извънредно работно време и с много жертви в личния живот. Всичко, разбира се, е въпрос на шанс, на късмет, някой да те забележи и да каже "Ставаш, нека опитаме" и да те си довери“, сподели водещата  Лиляна Боянова.

Не ми е било най-голямата мечта да съм журналист и друг път съм казвала, че вероятно съм щяла да стана адвокат. Преподавателката ми, която ме готвеше за кандидатстудентските изпити ми каза защо не пробваш и аз го реших, кандидатствах и ме приеха във факултета по журналистика в СУ“, разказа водещата на новините.

Казва, че на теория в университета не е много ясно за никой и е важен стажът в медия, защото опитът се придобива само на терен.

„Младите хора, които се захващат с мисълта, че искат само да ги дават по телевизията, не са с правилния подход. Трябва да ти харесва да задаваш въпроси, да разказваш истории, да търсиш всички гледни точки, да искаш да помагаш на хората, да си обективен, за да има щастлива развръзка в края“, сподели Лиляна Боянова.

Лили е родена в Плевен, но е била там само летата. Студентско бебе е, ражда се, докато родителите й учат в Стара Загора. После се преместват да живеят в Монтана. Има брат по-малък от нея с пет години, на когото е горда кака и сподели, че го обича изключително много. Той се казва Иво и е юрист. Иво се включи на живо и разказа интересна история от детството им.

„Когато говорим за спомени, определено имахме много пъстро детство със сестра ми. Като дете бях много щура глава и си спомням веднъж, когато нашите ме бяха поверили на нейните грижи и във времена без мобилни телефони аз се бях запилял цял ден с приятели. Вече се беше смрачило, но бяха нашумели компютрите и аз се отбих в една компютърна зала. Като вижда, че вече се стъмва навън, а аз не се прибирам още, милата ми сестра директно отива в полицията и подава сигнал, диспечерът го разпространява по радиото и половин час по-късно ме изкараха от залата и ме закараха до вкъщи, това беше и първото ми пътуване с патрулна кола. Когато ме видя, Лиляна искаше да пробие дупка в мен с поглед. Затова мога да кажа, че тя от малка е много отговорен и съвестен човек“, разказа брат й.

„С брат ми летата бяхме на село и прекарвахме супер покрай реката, докато караме колело. Брат ми винаги е бил много великодушен и щедър към мен, когато са ни подарявали нещо заедно, е давал да си избирам, но това не означава, че не сме се били, дори имам белег от него на дясната вежда“, сподели Боянова.

На свой ред водещата разказа друга негова беля завършила обаче с много шамари. „Изпра една покривка в аквариума ни пълен със светлини и всички видове електричество вътре, тогава яде шамари последователно първо от баба, после от майка ми и баща ми“, припомни си тя.

Лили разказа, че е от малкото хора в телевизията, които прекарват оскъдно време на телефона си. На седмица й се събират само 8 часа или по точно 30-40 минути на ден.

От август миналата година усърдно на ходи на фитнес. „Солидна група хора от телевизията ходим на фитнес при един и същи фитнес инструктор“, разкри тя.