Дъщерята на известния адвокат Тодор Батков – Калина, сподели в „Тази събота и неделя“ (bTV) защо дълго време е изпитвала страх да промотира музиката си в България, какво е да израснеш с охрана и защо в Англия се чувства по-свободна.

Ето думите на 22-годишната музикантка, чийто артистичен псевдоним е K.LINA (чете се Кей Лина):

„Имам специална връзка с Родопите, тъй като по бащина линия родата са оттам. Също така много обичам и морето, може би, защото дядо ми е от Несебър и изпитвам някаква специална връзка. Дори понякога си мисля, че съм наследила неговите артистични интереси. Той е бил поет – Георги Христов. Мисля си за някоя от следващите песни да използвам негови стихове.

Другият ми дядо също се е занимавал с писане. Костадин Батков е бил журналист в „Отечествен фронт“.

Беше трудно да преодолея страха, че баща ми е популярна личност. Дълго време не исках да си промотирам музиката си в България. Беше ме страх какво ще кажат хората. Но в крайна сметка това съм аз. Дошла съм тук, за да разкажа моята музикална история.

Много деца на известни личности имат този комплекс. Аз съм горда откъде идвам и съм много благодарна на родителите ми, че са ми дали тези възможности.

Разбира се, че баща ми ме е водил на мачове. Честно казано, не се интересувам от футбол.

Тук израснах с охрана и затова в Англия се чувствам по-свободно. Не се оплаквам, просто споделям. Там създадох много добри приятелства и успях да изживея по-искрени романтични мигове.

Всички участия на групата ни в британската столица организирам сама. Все пак паралелно с музиката уча бизнес и маркетинг. Пиша мейли на баровете с предложение за участие и ако отговорят, отговорят. Свирили сме в заведение, където в началото на кариерите си са се изявявали мои идоли като „Ролинг Стоунс“ и Ед Шийран“.

Цялото предаване можете да гледате тук.

Калина Баткова има зад гърба си три клипа и работи по новия си албум. Мечтае музиката й да бъде добре приета и в България. 

 В Инстаграм профила си тя има над 13 000 последователи.