Преди 5 г. Веселина Божилова отказва цигарите и ги заменя с куки за плетене, с които изработва уникални кукли. Страстта й толкова я завладява, че вече прави фигури с уникален дизайн, а освен тях плете шалове, бижута и чанти. Нарича куклите си "моите рошли". Те отдавна са излезли извън пределите на България и радват деца и възрастни в Испания, Германия и други страни. Повече за хобито си тя разказва в "Преди обед". 

"Сама се научих да плета на една кука. Всички кукли са мои, авторски модели. Всяка от тях е уникална и носи специфична енергия."

Специфичен е и изборът на Веселина да не прави кукла за всеки. Винаги първо иска да поговори с човека, койтой поръчва, за да е сигурна, че меката фигурка ще отиде в подходящи ръце. 

Един от оригиналните й модели е кукла на Малкия принц. Поръчана й е от жена, която работи в COVID отделение. Поръчката идва заради спомен от детството. Бащата на въпросната дама е бил художник, изрисувал детската стая именно със сюжети с Малкия принц. Днес художникът не е между живите, а старата къща е съборена. Но куклата с този герой е сърдечно пожелана.  

Куклите на Веселина пътуват и извън България - Испания, Германия и т.н. 

Благодарение на красиви кадри от фотосесия в Пловдив през есента, получава покана за изложба от Българския културен център в Чикаго.  

В една от последните фотосесии на играчките, ги снимат със със случайни хора на улицата.

"Всички са толкова щастливи с тях. Искаме да накараме хората да се усмихнат в тази тежка обстановка". 

Цялото предаване "Преди обед" гледайте на btvplus.bg