Мечтите понякога наистина се сбъдват и двете най-големи страсти в живота на илюстратора Дидо Пешев се обединяват в професионалния му път. Младият мъж е илюстратор и създава плакати, а през последните години е имал възможността да работи с най-любимата си група – легендите от „Металика“.

Преди време се запознава с физиотерапевта на Мерилин Менсън и чрез него се свързва в музиканта. По-късно пътят му го отвежда до концерт на „металика“ и когато вижда своя плакат на сцената, краката му се подкосяват.

Интересът към произведенията на Дидо е огромен, тъй като той не принтира постерите си, а ги отпечатва чрез ситопечат – технология, която е много популярна и ценена още от времето на Джими Хендрикс и плакати, отпечатани така, може да струват много след това.

При ситопечата изображението не се отпечатва наведнъж, а на няколко слоя, като всеки цвят се добавя отделно. Така ако една картина има 9 цвята, процедурата по отпечатване трябва да се повтори 9 пъти за всеки цвят. По тази причина е неизбежно да се получат разминавания и всеки плакат, отпечатан по този начин, е различен от останалите. Това допълнително повишава цената за колекционерите.

Не само музиката въздейства на Дидо Пешев. Един от големите му вдъхновители е художникът Кристо и дни след смъртта му, младият му последовател създава картина, посветена н него.

На изображението се вижда Луната, от която виси парче плат и Дидо обясни, че е избрал това, защото Луната и звездите присъстват на по-голямата част от картините му. Идеята е, че спътникът за Земята очаква големият художник да се качи горе и да я опакова.

Още от интервюто с Дидо Пешев може да видите във видеото.