На Петровден Chef Петър Михалчев гостува в „Преди обед“, където със своята съпруга Ина представиха японски десерти като сладолед от зелен чай, аериран карамел и др. Ето какво споделиха те.

Петър Михалчев:
Японската кухня има много допирни точки с нашата. Те също имат ракия, туршии, ферментации... Въпросът е в презентацията, а те са педанти в това отношение.

Японската кухня ме привлече с това, че в нея има най-много прецизност, отношение към детайла. Сега трябваше да съм в Япония, но заради пандемията плановете се промениха. Трябваше да практикувам в Нагасаки.

Остров Кюшу, най-южната част на Япония, ми е от любимите места. Много диво и тропическо. Оттам произлиза сладкият картоф. От него правят и ракия.

Ина Михалчева:
Бяхме на парти при приятел и на тръгване той реши да ме впечатли, като се спусне по парапета на кооперацията. Обаче тогава угаснаха лампите.

Петър Михалчев:
Три счупени ребра, малко комоцио. Два-три месеца се възстановявах...

Ина Михалчева:
Сашо, всеки ден те гледам и си винаги със страхотни чорапи!

Петър Михалчев:
Аз си падам малко трапер, горски човек. Почивам си, като се кача на моторчето и отида в гората, задължително без телефон. Запалвам си цигара, като нося специален пепелник, полягвам и пия една малка бира.

Искам да върна популацията от бухали, които преди години са избити от ловците.

Ина Михалчева:
Синът ни е на 18 и след седмица ще започва работа в ресторанта ни. Има интерес към кулинарията, но сме го оставили той да си избере пътя.

Цялото предаване можете да гледате тук.