През 2023 година Боряна Калейн спечели европейска титла в Баку и олимпийска квота за игрите в Париж това лято. Сега й предстои сериозна подготовка и 8-часови тренировки в залата, а междувременно тя отдели време за зрителите на "Преди обед" и допусна камерата на предаването в дома си.

„Първия медал не си го спомням. Помня първия път, в който за малко да спечеля. На първото състезание до последно бях втора, но накрая завърших четвърта. Тогава осъзнах, че не искам да участвам заради самото участие, а за да спечеля“ – призна Боряна, която е абсолютен европейски шампион. Нещо, което в България не се бе случвало от 29 години.

„Професионалният спорт изисква жертви и съм благодарна на моя приятел, че ме разбира. Винаги ме подкрепя“ – добави Калейн, която в последното издание на “Спортист на годината на България” завърши на седмо място.

Тя започва деня си с чаша хубаво кафе и здравословна закуска.

„Мит е, че гимнастичките не се хранят. Професионалният спорт изисква много енергия. Не трябва да се гладува, а да знаеш как да се храниш. Аз наблягам на плодове, зеленчуци, месо и риба. Избягвам шоколади и пакетирани храни. Често ми подаряват бонбони, но не изпитвам нужда да ям постоянно шоколад. Доста често готвя, защото ми е приятно“ – разказа Боряна Калейн пред bTV.

Тя призна, че при пътуванията в чужбина за състезания вижда най-вече летището и залата. Рядко остава време за разходки.

Обича да чете книги и да гледа филми. Дори в почивния си ден, неделя, изминава 6-7 км пеша, защото има нужда да е в движение.

След приключване на състезателната кариера ще се пробва в треньорството, но сега голямата й цел е медал от олимпийски игри, а защо не и златен. Нужно й е само здраве и малко късмет.

„Имала съм детство, просто е било много по-различно. Аз също бях заобиколена от деца в залата, просто при по-строги обстоятелства. Когато пораствахме и една по една другите започнаха да се отказват, тогава беше по-самотно“ – призна Боряна.