Боряна Калейн е 3 пъти национален шампион на България! Има и 5 златни медала от Световната купа в Румъния. Тя бе посрещната от водещия Николаос Цитиридис с думите „Обожавам гости като теб, защото половината време минава в овации от публиката и си почивам“.

Боряна коментира четвъртото си място на световното първенство в Япония така:
„Старая се да не приемам загубите като нещо фатално, а да извлека поуки и да надградя за следващите състезания. Не ми е на всяка цена да съм първа. Важно ми е да си изиграя добре съчетанието. Нашият спорт е субективен, оценява се от хора, така че никога не знаеш каква оценка ще получиш“.

Гимнастичката допълни, че е напълно възможно скоро оценяването да става от маши, тъй като се правят подобни изпитания.

Снимка: Олег Попов

„На път от Япония за България си мислех какво ще ям, тъй като не харесвам чуждите кухни. Предпочитам нашата. Щом се прибрах, хапнах супа топчета, сготвена от приятеля ми Жоро“ – призна Боряна Калейн.

Тя разказа, че всички гимнастички работят със спортен психолог, тъй като това е много важна част от подготовката.

„Имам си традиция, преди да изляза за състезание, да си сгъна кърпичката и да я дам на треньора. Кърпата е подарък от едни много мили японци, които всяка година ни посрещат на лагер в Япония“ – сподели „златното момиче“.

Тя поясни, че лентата е най-капризният уред. Дълга е 6 метра и се влияе дори от климатика в залата, който променя траекторията й. А ако е по-влажно, „става като парцал“.

Снимка: Олег Попов

Боряна работи от самото начало с един и същ треньор – Марияна Памукова.

„Вече 15 години сме заедно, минали сме през всичко. Като женена двойка сме. Понякога се караме“ – сподели Боряна и показа в студиото как прави коронния си ноемр – пирует фуете.