След повече от 5 години, певицата с българо-албански произход Бора Докле, записва нова песен – този път чувствена соул-балада, която създава, записва и заснема изцяло онлайн по време пандемията.

"По време на първия локдаун бях изпаднала в такъв момент, без никакво желание, самотно. Казах си "Защо да не вляза онлайн?". И така и направих. Влюбих се, случи се, беше много хубаво, с един много прекрасен човек – говорихме, говорихме… седнах на пианото и буквално за един-два часа написах цялото парче. Посланието е да се впускаш в тези емоции, да не се спираш. Просто продължавай – Let it go! Любовта е на първо място." разказва младата певица.

Снимка: Bora Dokle

Животът на Боряна е повече от динамичен – родена в Албания, израства в България, а в последствие стига до Ню Йорк и Лондон. От петгодишна се занимава сериозно с музика.

"Моите родители прецениха, че музиката ще ме избере. Майка ми е известна певица, много се гордея с нея. Баща ми пък беше известен актьор, режисьор, работеше по много проекти. Тогава аз ходех с тях в театъра, всеки Божи ден. В момента, в който влизах в театъра, някак си влизах в съвсем друг свят – в моя свят. Родена съм в Албания, изживяла съм страхотни години там. Имала съм много емоции, оттам тръгва моята музика, оттам тръгвам аз. Ако трябва да съм много искрена, чувствам се много повече българка, отколкото всичко останало." признава Боряна.

Снимка: Bora Dokle

В началото обаче цигулката и театъра са основните й занимания свързани с изкуството.

"Когато излизах на сцената, докато родителите ми работеха, имаше една театрална пиеса, в която аз исках да играя. Тогава съм била вече може би на 7. Цяла година обикаляхме на турне Албания. Това беше нещо уникално за мен, дори днес го помня. Може би тогава не съм го осъзнавала, но това ми е дало началния тласък." спомня си тя.

Преди 8 години, Боряна успява да достигне и до финала на "Гласът на Албания". Казва, че никога няма да забрави това преживяване.

Снимка: Bora Dokle

"Бях много скептично настроена към това състезание, не съм сигурна на 100% защо. Сцената на The Voice е нещо съвсем различно. Мисля че е полезно за всеки един артист, защото ти показва съвсем друга гледна точка. Аз имах много добра конкуренция – има страхотни гласове в Албания, страхотни музиканти. Много съм впечатлена и изненадана от техния професионализъм." споделя певицата.

А сега, когато сцените по света отварят своите врати за публиката отново, Боряна вече няма търпение да се върне пред публика и да представи пресдтоящите си проекти.

Снимка: Bora Dokle

"Никакво спиране, оттук само напред. В момента съм в къщата, в която записах Let it go. Започваме да работим отново и имам много идеи в главата. Имах ги още от локдауна и сега ги развивам. Пожелавам на всички да бъдат супер вдъхновени и никога да не спират." е посланието на Бора Докле.