20-годишната Биляна Лазарова-Биляниш е певица, модел, инфлуенсър и майка на 4-месечен син. Преди три години стана най-красивата тийнейджърка в света на конкурс в Тайланд. Говори четири езика и е против пластичните операции. Преди седмица тя изненадващо сподели пред последователите си в Инстаграм, че от 2 години страда от хранително разстройство.

В „Преди обед“ (bTV) тя говори откровено за диагнозата булимия невроза:

Мои близки са ми казвали, че съм малко фалшива и престорена. Реших да сваля маската и да покажа на хората личността си. Когато си публична личност, имаш нужда от маска, която да те пази.

През 2012 г. участвах в музикално предаване за деца и стигнах до полуфиналите. Тогава за първи път се сблъсках с известността. Имаше обиди на улицата и провокации. Бях малка и приемах всичко много лично, затова изчезнах за няколко години от социалните мрежи.

С булимията се боря от две години. Вероятно една от причините за отключването й е смъртта на брат ми. Той имаше автоимунно заболяване и бяхме подготвени за най-лошото, но подобно нещо винаги се преживява трудно.

Всички психични разстройства са с натрапчиви обсесивни мисли. Събуждах се с мисли за храна, за начина, по който изглеждам и за изразходване на калории. Мислех, че всичко това е суета, но се оказа, че проблемът е по-голям.

Разредих ангажиментите, намалих стреса и сега съм по-добре.

С моя приятел Ангел в момента не сме под един покрив, но работим в посока семейството.

Появата на бебето ми помогна най-много. Натрапчивите мисли избягаха. От няколко месеца усещам любовта в себе си и се чувствам доста добре.

Целия разговор можете да видите тук: