Най-голямата гордост на волейболистите Владо и Мая Николови са четири им деца - Александър и Симеон, които също са волейболисти, и малките Филип и Дария. 

"За мен дали е едно, или са четири - щастието е едно и също.", казва Мая Николова в студиото на "Търси се".

"Не е едно и също - с четири е четири пъти повече любов" - категоричен е от своя страна Владо. 

И двамата са благодарни на бабите, с помощта на които успяват да намират време за себе си. Признават, че имат своя живот и извън децата. И може би точно това подхранва любовта им толкова години. 

По времето, когато в бил активен и успешен спортист, в битов план Владо не е имал никакви ангажименти: "Не знаех къде се плаща токът, водата... нищо... Когато имахме две деца, Мая гледаше три - мен включително!"

Че от малък му се е възхищавал - признава синът им Симеон (15 .). Приема с особено уважение и гордост всяка изява на баща си и върви по неговите стъпки във волейбола. 

"Не ми се кара, ако не съм успял. Той знае, че давам всичко от себе си" - с тези думи Симеон успя да предизвика широка усмивка на лицето на своя баща. 

Как за 5 дни отношенията на Владо и Симеон се променят - вижте във видеото. 

"Майка ми е много емоционална. Може би малко нервна, но с четири деца я разбирам" - с това изказване пък той разплака майка си и Мая не скри потеклите сълзи. 

"Баща ми е по-строг, когато говорим за лъжа и честност" - сподели големият им син Александър.
Вижте какво още каза той и успя да разплаче майка си във видеото.  

 

След 3 момчета, Владо и Мая имат и дъщеричка - Дария. Волейболистът признава, че с нея се държи по-различно. 

 

За него особено важно е да се спазват основни принципи. Признава, че поставя "червени линии", които са границите, които не бива да се пресичат. Но е откровен и за друго:

"С Дария съм правил неща, които с момчетата не съм. Ако с тях "Не" значи "Не!", с нея не винаги е така..." 

Щастие - това е единствената дума, с която той определя възможността да обича една жена толкова години. С Мая се запознават на 16 г. и още тогава любовта им пламва. Едва на 18 г. вече излизат заедно на квартира. 

В рубриката "Менделсон" по bTV преди години първата им среща Мая си спомня така:

"Tой ме е забелязал на волейболното игрище. Тренирали сме в една зала. И след това аз имах една доста добра приятелка и все още имам, волейболистка, която с него беше близка, покани ме на рожден ден, него също. Там танц, целувка невинна и така.

 

Първото впечатление ми беше, преди да започнем да танцуваме, за един надувко – софиянец, който си казваше, още тогава както и сега, какво мисли в прав текст. Аз като пловдивчанка, по-задръстена  и така. В началото ми се виждаше малко надут, но впоследствие се оказа, че той ще е човекът."

Не крият, че и двамата винаги са искали да имат голямо семейство. В плановете им било да отглеждат дори 5 деца. 

Според Владо тайната е само една:

"Деца се гледат с любов. Много хора си мислят пари, но не е така. Когато двама души се обичат и са решили да имат деца, България е чудесно място за това нещо. Има работа за всички."

Още за тяхната любовна история - гледайте във видеото. 

Цялото предаване гледайте на bTV PLus.