Преди 10 години българката Веселина Ангелова мечтае за добро образование в Щатите, а днес работи за Илън Мъск в "Тесла".

Веселина Ангелова и приятелят ѝ Людмил спечелват вниманието на американските медии, когато започват да продават лицата си като рекламна площ за 99 долара. Идеята на проекта е им е по този начин да привлекат внимание върху недостъпното висше образование в САЩ.

"Това беше нашия вид борба срещу изключително скъпото образование тук", казва Людмил.

"Купи си това лице" приключва след няколко месеца, тъй като Веселина получава алергия от боите, с които е рисувала логата на компании по лицето си.

Днес двамата вече не са заедно, но всеки е постигнал мечтата си.

Людмил остава в Ню Йорк, а Веселина заминава за Сан Франциско, където завършва магистърска степен по бизнес администрация в престижно висше училище.

Докато учи там, тя кара стаж в "Тесла", а скоро след дипломирането получава предложение за работа, на което отначало не може да повярва.

Дали е успяла да получи образованието си, без да взема допълнително кредити и да работи? "Не, наложи ми се и да взема кредит, и да работя в ресторант, и в консултантска фирма, и да гледам децата на познати... Но си струваше", разказва тя.

Днес Веселина е на постоянен договор в "Тесла" и дори притежава акции от компанията.

"Илън Мъск казва, че за да свършиш работа си трябва да работиш по 80 часа седмично. Аз не знам колко работи той лично, според мен го прави поне по 120 часа, през цялото време. Самата аз започвам деня си в пет и половина сутринта и рядко приключвам преди 11 вечерта."

Какво още каза Веселина за работата си в "Тесла" чуйте във видеото по-горе, а цялото предаване гледайте на btvplus.bg