С руса, дълга коса, завършила право и учеща програмиране - такава е Кристина Пламенова, българската участничка на конкурса "Мис Вселена". На кръга с традиционни костюми тя представи България с бяла, семпла рокля и корона от рози. 

"Нямаме толкова спонсори, да не кажа, че нямаме никакви. Ние си заплащаме билети, багаж, тоалети, всичко. Инвестирах лични средства, за да ида на "Мис Вселена", откровена е тя в интервю за COOLt. За сравнение участничките от другите държави имат много спонсори, които работят с организаторите на локалните конкурси. 

На конкурса успява да се сприятели най-добре с "Мис Гърция", която е и нейна съквартирантка. Поддържа по-близки отношения и с "Мис Австралия", "Мис Бразилия" и "Мис Камбоджа".  

Конкурсът се провежда в Ню Орлиънс, Луизиана, но Пламена не успява да го разгледа града: "През цялото време бяхме с охрана, не можехме да излизаме самостоятелно."

В последни кръг, в който се представят националните костюми на различните държави, Кристина излиза с бяла рокля и кошница, пълна с рози. 

"Реших, че искам да представя българката такава, каквато е - нежна, не прекален натруфена. Другите момичета бяха с огромни криле, аксесоари... много пищни. Идеята беше да акцентираме на българската девойка и розата."

Другите тоалети на Кристина - вижте във видеото. 

В конкурса "Мис Вселена" вече няма ограничения за ръст, килограми, татуировки и пластични корекции. Допускат се дори бременни и жени с деца. От следващата година най-вероятно ще бъдат допускани и трансджендъри, тъй като собственик на правата на конкурса е трансджедър от Тайланд.