За Иво Димчев са писали най-големите световни медии – „Файненшъл таймс“, „Ню Йоркър“ и „Би Би Си“. Наричат го „културен феномен“, „извънземен“ и го сравняват с покойния актьор Робин Уилямс.

Иво Димчев стана повод за скандал между световноизвестния певец Роби Уилямс и съпругата му. Двамата се скараха, докато журираха най-популярното английско риалити по въпроса дали българинът да продължи. Димчев участва в три кръга, в които изпълняваше само свои песни.

Най-новият проект на Иво Димчев е турне в САЩ и Европа. Разбира се, родната му България е включена. Наред с артистичните си таланти, Иво Димчев умее да се справя и с много домашни задачи, като например да сменя тапетите по стените. 

Портретите на известни личности, които рисува обаче, са наистина впчетляващи. 

Има такива на Ботев, Левски, Доналд Тръмп и други, които след това подписва.

Припомняме, че по време на пандемията Иво Димчев изнасяше концерти по домовете на хората, а когато избухна войната в Украйна, пя в бежански лагери на границата на Украйна с Полша. Иво Димчев участва и в новия филм на Теодор Ушев, а в "Преди обед" представи новия си клип "Erotic star", който включва кадри от филма.