След успеха на Мария Бакалова, колко от колегите й у нас си казват „щом тя може, мога и аз“? Връщаме се в аудиторията в НАТФИЗ, там където доскоро е била и новата суперзвезда на Холивуд. Мария Бакалова от Бургас до Борат. Тя е кълбо от енергия, което не спира да удивлява целия свят с таланта си, без страх се впуска в сцените, които и е приготвил животът, за да сбъдне своята американска мечта.

До късна вечер, но шест години по-рано, именно в Националната Академия за Театрално и Филмово изкуство Мария и още двайсетина бъдещи актьори създават своето второ семейство: клас професор Иван Добчев 2019. Десетки изпити, няколко турнета в страната, Русия и Румъния, днес в аудитория 203 професор Добчев и асистентът му Димитър Саржиев обучават нова вълна от млади артисти и си спомнят за едно различно момиче.

„Амбициозна, много работлива, неуморима и така да се каже искаща, много е важно да искаш да влезеш в огледалото на сцената“, казва Добчев.

Саржиев и Добчев я поставят в ситуации на свободна работа, в които да намери пътя към драматургията. Като част от този свободен процес Симона, Влади и Божидар също поемат успешно своя път, но към големите театрални сцени у нас.

И сякаш вътрешно все още не могат да повярват, че момичето, с което са имали първия общ дом, сбъдва своите най–съкровени желания отвъд океана. Най-близкият човек до Мария по време на следването и е певицата Мила Роберт. Общата им лудост ги прави неразделни, както по време на тежките изпити, така и в смелите им приключения.

Повече вижте във видеото в сайта на bTV Новините.