Тя е доказателство, че квръвта вода не става. Алекс Сърчаджиева е дъщеря на актьорите Пепа Николова и Йосиф Сърчаджиев.

"Аз продължавам да не мога да спя вечерта преди представление. Много се вълнувам, даже се страхувам, мога да кажа“, сподели актрисата Александра Сърчаджиева в предаването "120 минути" . 

Тя приема моноспектакъла си „На живо“ като терапия за нея самата, но и за зрителите. В него тя разказва живота си - честно и директно. 

„Тръгнах с идеята, че на един човек да успея да помогна отдолу да намери смисъла, значи съм успяла. Не очаквах, че ефектът ще бъде толкова голям и че ще успея да достигна до душите на толкова много хора. Затова и вълнението е толкова голямо и по-различно, защото аз не се притеснявам от нещата, които разказвам, а от това дали и тази вечер ще успея да достигна до душите на хората“, допълни актрисата.

 

Историята, която й е най-трудно да разказва за себе си пред хора, е за майка й. 

"Три дни не можех да прочета монола за Пепа. Дадох си сметка, че явно съм потиснала неща дълбоко в себе си, защото не искам да ме боли. Никой не иска да го боли. Осъзнах, че тая огромна болка в душата си, която просто потискам."

Според актрисата човек се научава да живее с болката си. Признава, че накрая на представлението изпитва смирение. 

"Опитвам се да предпазя София от това да не бъде наранена" - искрена е тя. Споделя, че дъщеря й е много мъдро същество и че трябва да се научим да чуваме децата си. Първата роля на София е във филма на Яна Маринова "Игра на доверие".

Съвсем искрено Алекс споделя за проблем в училището на дъщеря й, при който баща на нейн съученик нарекъл актрисата "разпоретина".

Как е реагирала тях и още от разговора гледайте във видеото.