Най-често разпространените фантазии сред хората по отношение на секса са доминацията и подчинението. А процентът на жените в България, които искат да бъдат доминирани в леглото, е много по-голям от този в Америка, според сексолози.

Фантазиите се пораждат от собствените ни желания. А това какви са те, зависи от нашето възпитание и границите, които сме си поставяли ние и нашите родители като по-малки. Когато хората са претоварени в ежедневието си, прибягват към желания за различни сексуални игри“, сподели сексологът д-р Олеся Ямполска в „Преди обед“ по bTV.

Жените искат да доминират, когато:

  • Имат желание да влизат в ролеви игри, като тази на медицинската сестра.
  • Страхуват се от загуба на контрол, защото подсъзнателно я асоциират с изнасилване.

Мъжете искат да доминират, когато:

  • По-често обичат да доминират, заради чувството си на водачи.
  • Имат желание да влизат в ролеви игри, като полицай, пожарникар.

Чувството за срам потиска усещането на възбуда. Комуникацията с партньора е важна, защото това води до по-лесно разбиране и в леглото. Често хората си говорят „мръсни“ неща, за да вкарат партньора си в срам и това да се превърне в някаква игра между тях.

„Ако искаш да имаш хубав секс трябва да го започнеш 24 часа преди това“, съветва сексологът.  

Сексът с повече от 1 партньор идва от желанието за повече удоволствие. Колкото повече участници има толкова по-голям е шансът за удовлетворение. Изрази като „ти луд ли си“, „това не е нормално“ не са за предпочитане в спалнята.