На 25 юни Юлияна Дончева и Станислав Недков-Стъки ще отбележат 10 години заедно (Розова сватба). Ето какво споделиха те в „Преди обед“.

Юлияна:
Щом издържахме заедно тези два месеца на изолация, един до друг всеки ден, това е страхотен тест за нашето семейство. Смятам, че най-големия тест за нашата връзка го минахме.

Станислав:
Като професионален спортист немалка част от живота ми е минал по хотели и пътувания, така че изолацията вкъщи с хората, които обичам, ми се отрази добре и ми хареса. Аз съм домошар по принцип. Само тренировките ми липсваха, но тренирахме вкъщи с подръчни средства.

Юлияна:
Да ви кажа за подръчните средства (смее се). За св. Валентин той ми подари пътека за бягане и я сложи по средата на хола. Мислех, че има подтекст в този подарък. Че не съм във форма и много се сърдех. Но на 13 март, когато въведоха извънредното положение, преоткрих пътеката. Всички я ползвахме по график.

Станислав:
Тя прави много хубави десерти. Ако нямахме пътека, сега щяхме да купуваме нови дрехи, защото старите нямаше да ни стават.

Юлияна:
Синът ни е почти на 6. За него изолацията беше най-трудна. Липсваха му децата, контактите.

Сашо Кадиев:
Преди 10 години вие бяхте първите, които се ожениха в крепостта „Царевец“.

Юлияна:
Да, аз съм от Шумен, а Стъки е от Търново. Това е един от любимите ни градове. Планирахме да отбележим 10-тата годишнина в чужбина, но ще останем в България. По-добре е да не предприемаме дълги пътувания.

Сашо Кадиев:
Стъки, ти как запазваш психиката си стабилна преди състезания или по време на принудителни отсъствия?

Станислав:
Заради травми съм отсъствал от състезания за дълги периоди. Но вярата в Господ, четенето на Библията и на християнска литература са били моето упование. В днешните времена трябва да се чете „Откровение на Йоан богослов“, най-вече между 12-та и 18-та глава. Всичко, което се случва тези дни, е описано там. И за чиповете дори... Важно е никога да не се отчайваме.

Сашо Кадиев:
Какъв хранителен режим спазваш?

Станислав:
Обикновено сутрин не закусвам, защото предпочитам да тренирам на празен стомах. Ям между 12:00 и 20:00 часа. Две или три хранения. Млечни храни почти не ям, но ям месо.

Вижте цялото гостуване на двойката, в което Юлияна Дончева показва нагледно как прави здравословна закуска с кисело мляко, ленено семе и мюсли. Ще разберете и защо не трябва да готвим пържолите с мед.