Плаж, прозрачни материи, къси дрехи. Това е лятото. Вълнуващо, нали? Масовата практика за сваляне на излишни килограми точно преди морския сезон е обяснима. Но когато температурите започнат да се покачват, на пътя ни застава голям подводен камък – сладоледа. Не е случайно, че е толкова трудно да му устоим– в себе си той съчетава бленуваната в жегите прохлада и вкусa на любимите ни сладки изкушения. Разнообразието е огромно и това в никакъв случай не ни помага в опитите ни да го ограничим.

Ами ако ви кажем, че не е нужно да се лишавате от сладоледа? Че можете да се храните здравословно и пълноценно, дори и той да присъства в менюто ви? Че дори можете да сваляте килограми, докато го хапвате? Да, всичко това е реалност.

#Предлагаме ви щастие. Нужни са ви... ами, банани. Обелвате, нарязвате и ги оставяте във фризера за 5-6 часа. След това просто ги слагаме в блендера, включваме и след няколко минути сладоледът е готов. На пръв поглед може би ви изглежда странно, но ви уверяваме, че е точно толкова вкусно и разхлаждащо, колкото истинският сладолед е.

Снимка: istockphoto

#Банановата база можете да съчетаете по безброй начини. Винаги сте искали да закусвате сладолед? Чудесно. Добавете лъжица извара и шепа горски плодове към готовия сладолед и имате пълноценен старт на деня. Обичате натрапчиво плодови сладоледи? Към бананите добавете замразени ягоди, малини, боровинки, череши. Ако имате желание за допълнителна сладост, използвайте чаена лъжичка мед или няколко фурми без костилки. Фен сте на шоколада? И ние. Няколко лъжички сурово какао, чаена лъжичка мед и натрошени лешници – имате здравословен течен шоколад. А как ви звучи фъстъчено масло към базата? Ние го намираме за божествено. Любители на йогурт? Оставете киселото мляко за час във фризера, добавете горски плодове и го сложете заедно с бананите в блендера. Комбинациите са безкрайни.

За разкош можете да добавите и натрошени ядки, канела, кокосови стърготини. Ако имате по-екзотични вкусове, пресни листенца мента или босилек правят магия с вкуса. По избор можете да оставите парченца плодове или да направите изцяло хомогенна смес. Ние ви подаряваме щастие. Вие решавате как да го използвате.