#Запознайте се със съдържанието на аромата, върху който сте се спрели
Преди да поръчате конкретен парфюм, прочетете внимателно описанието му – не е нужно да се впускате в задълбочено изследване на химичните съставки, които той съдържа (освен ако не се интересувате от това), а да се запознаете както с неговото съчетание от аромати, така и с неговата дълготрайност и сила на аромата (sillage – степента на дълготрайност, до която ароматът на парфюма се задържа и усеща във въздуха). Ако е със слаба сила, това означава, че най-вероятно няма да бъде в състояние да бъде усетен от околните, а само в случай, че поднесете китката си към носа си. Ако степента е силна, това означава, че ароматът е по-тежък и че е подходящ за вечер. Ако търсите аромат, който да използвате през работния ден, добре е той да бъде с умерена степен на сила.

#Изберете първо мострите
Независимо дали имате добра представа за това какъв вид аромат е подходящ за вас, добре е да пробвате парфюма за известно време, за да усетите как стои на кожата ви. Съществуват сайтове, където ще намерите безплатни или евтини мостри на парфюмите онлайн.

#Абонирайте се в Scentbird
Добра идея е да се абонирате в Scentbird – сайт за парфюми, който ви изпраща всеки месец по един избран от вас флакон на стойност $ 15. Тук имате възможност да избирате измежду парфюми с над 450 аромати както за мъже, така и жени.

#Пазарувайте от сайтове с добра репутация
След като откриете любимия си аромат, уверете се, че го закупувате от известен сайт. Lucky Scent, Basenotes и FragranceNet например, са платформи с добре изградена репутация. Всички те осигуряват добре разработена програма за защита на клиентите. Имайте предвид, че тези, които предлагат фалшиви продукти, не са малко.

#Разгледайте секцията с марките
Ако сте привърженик на скъпи парфюми, помислете за платформа, която наистина предлага такива. Etsy е идеална – изборът е голям, продуктите, качествени, а обслужването е по-мярка. 

#Разменете парфюма си с този на друг потребител
Още един чудесен начин да намерите своите аромати онлайн е, като участвате в сайтове за размяна на парфюми. Такава услуга предлагат сайтове като: Fragrantica, Basenotes, Swapid и Reddit.