Eдно бързо и вкусно предложение, в което на лещата не е поднесена по традиционния начин – на чорба, а като кюфтенца. Най-добрата й компания в тази рецепта са свежите зеленчуци. Гарнирайте кюфтенцата с прясна салата от рукола и домати.
Съставки
- 1/2 ч.л. Кимион
- 2 с.л. Доматено пюре
- 2 скилидки Чесън
- 1 бр. Глава лук
- 1 ч.ч. Магданоз
- 1 ч.ч. Червена леща
- 1/2 ч.л. Сол
Начин на приготвяне
- 1. Червената леща се накисва за 30 минути в хладка вода. Слагакупа с водата. Изцежда се от водата.
- 2. Пасира се, заедно с лука, чесъна, доматеното пюре иподправките. Трябва да се получи не много фина маса.
- 3. От нея се оформят кюфтенца. Нареждат се в тава, предварителнозастлана с хартия за печене. Пече се в предварителнозагрятата фурна на 180 градуса за 20 минути.
- 4. Сервират се топли, заедно с прясна салата.