Eдно бързо и вкусно предложение, в което на лещата не е поднесена по традиционния начин – на чорба, а като кюфтенца. Най-добрата й компания в тази рецепта са свежите зеленчуци. Гарнирайте кюфтенцата с прясна салата от рукола и домати.  

Съставки

  • 1/2 ч.л. Кимион
  • 2 с.л. Доматено пюре
  • 2 скилидки Чесън
  • 1 бр. Глава лук
  • 1 ч.ч. Магданоз
  • 1 ч.ч. Червена леща
  • 1/2 ч.л. Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Червената леща се накисва за 30 минути в хладка вода. Слагакупа с водата. Изцежда се от водата. 
  • 2. Пасира се, заедно с лука, чесъна, доматеното пюре иподправките. Трябва да се получи не много фина маса. 
  • 3. От нея се оформят кюфтенца. Нареждат се в тава, предварителнозастлана с хартия за печене.  Пече се в предварителнозагрятата фурна на 180 градуса за 20 минути. 
  • 4. Сервират се топли, заедно с прясна салата.