Нежна и лека салатена вкусотийки за добро настроение.
Съставки
- 1/4 ч.ч. Орехови ядки
- 3 с.л. Зехтин
- 1 1/2 с.л. Лимонов сок
- 1/2 ч.л. Пчелен мед
- 1/2 ч.л. Дижонска горчица
- 1/2 връзка Маруля
- 1 връзка Рукола
- 10 бр. Ягоди
- 60 г Сирене Чедър
Начин на приготвяне
- 1. Във фурна се запичат орехите за 4-5 минути.
- 2. Смесват се зехтинът, лимоновият сок, теченият мед и дижонската горчица.
- 3. В купа се накъсват марулята, руколата, средно големите ягоди, нарязани на половинки, и сиренето чедър, нарязано на кубчета.
- 4. Салатата се залива с готовия дресинг и се поднася.