Нежна и лека салатена вкусотийки за добро настроение.

Съставки

  • 1/4 ч.ч. Орехови ядки
  • 3 с.л. Зехтин
  • 1 1/2 с.л. Лимонов сок
  • 1/2 ч.л. Пчелен мед
  • 1/2 ч.л. Дижонска горчица
  • 1/2 връзка Маруля
  • 1 връзка Рукола
  • 10 бр. Ягоди
  • 60 г Сирене Чедър

Начин на приготвяне

  • 1. Във фурна се запичат орехите за 4-5 минути.
  • 2. Смесват се зехтинът, лимоновият сок, теченият мед и дижонската горчица.
  • 3. В купа се накъсват марулята, руколата, средно големите ягоди, нарязани на половинки, и сиренето чедър, нарязано на кубчета.
  • 4. Салатата се залива с готовия дресинг и се поднася.