Шоколадовата торта може и да е много полезна! Поне тази със сигурност е. Защото продуктите, от които е направемна, са изключително здравословни - брашно от лимец, кокосово масло, авокадо, кафява захар и т.н. Осмелете се да иязадете повече от едно парче! Няма да ви навреди.
Кремът за тортата е особено лесен. Нужни са ви само две добре узрели круши и кокосово масло.
Опитайте, ще очакваме да ни споделите своите впечатления!
Съставки
- 2 бр. Круши
- 120 г Черен шоколад
- 1/3 бр. Смляна шушулка ванилия
- 1/3 ч.ч. Кокосово масло
- 600 мл Кокосово мляко
- 1 ч.л. Кафява захар
- 1 ч.л. Хималайска сол
- 1/2 ч.л. Бакпулвер
- 1 ч.л. Сода за хляб
- 100 г Орехи
- 10 бр. Смокини
- 1 бр. Авокадо
- 4 с.л. Какао
- 1/2 ч.ч. Кокосово брашно
- 1 ч.ч. Пълнозърнесто брашно от лимец
- 1/2 ч.ч. Кокосово масло
Начин на приготвяне
- 1. Загрейте фурната до 180 градуса. Намажете кръгла форма за печене със зехтин.
- 2. В голяма купа смесете двата вида брашно, какаото на прах, бакпулвера, содата и солта.
- 3. Пасирайте добре с блендер авокадото, кокосовото масло, млякото, захарта и ванилията, докато се получи гладка смес. Сипете при нея брашното и разбъркайте с дървена лъжица.
- 4. Добавете орехите, нарязани на дребно, и смокините, нарязани на едри парчета. Разбъркайте добре и после изсипете във формата.
- 5. Печете 30 минути.
- 6. Кремът се приготвя като крушите се обелват и се настъргват на ситно. Отцеждат се и се разбиват на крем с кокосовото масло.
- 7. Охладеният блат се намазва с крема и се прибира за 7 часа в хладилника.
- 8. Върху готовата торта се настъргва черният шоколад. Декорира се с няколко нарязани смокини.