Шоколадовата торта може и да е много полезна! Поне тази със сигурност е. Защото продуктите, от които е направемна, са изключително здравословни - брашно от лимец, кокосово масло, авокадо, кафява захар и т.н. Осмелете се да иязадете повече от едно парче! Няма да ви навреди.

Кремът за тортата е особено лесен. Нужни са ви само две добре узрели круши и кокосово масло. 

Опитайте, ще очакваме да ни споделите своите впечатления!




 

 



 

Съставки

  • 2 бр. Круши
  • 120 г Черен шоколад
  • 1/3 бр. Смляна шушулка ванилия
  • 1/3 ч.ч. Кокосово масло
  • 600 мл Кокосово мляко
  • 1 ч.л. Кафява захар
  • 1 ч.л. Хималайска сол
  • 1/2 ч.л. Бакпулвер
  • 1 ч.л. Сода за хляб
  • 100 г Орехи
  • 10 бр. Смокини
  • 1 бр. Авокадо
  • 4 с.л. Какао
  • 1/2 ч.ч. Кокосово брашно
  • 1 ч.ч. Пълнозърнесто брашно от лимец
  • 1/2 ч.ч. Кокосово масло

Начин на приготвяне

  • 1. Загрейте фурната до 180 градуса. Намажете кръгла форма за печене със зехтин. 
  • 2. В голяма купа смесете двата вида брашно, какаото на прах, бакпулвера, содата и солта. 
  • 3. Пасирайте добре с блендер авокадото, кокосовото масло, млякото, захарта и ванилията, докато се получи гладка смес. Сипете при нея брашното и разбъркайте с дървена лъжица. 
  • 4. Добавете орехите, нарязани на дребно, и смокините, нарязани на едри парчета. Разбъркайте добре и после изсипете във формата.
  • 5. Печете 30 минути.
  • 6. Кремът се приготвя като крушите се обелват и се настъргват на ситно. Отцеждат се и се разбиват на крем с кокосовото масло.
  • 7. Охладеният блат се намазва с крема и се прибира за 7 часа в хладилника. 
  • 8. Върху готовата торта се настъргва черният шоколад. Декорира се с няколко нарязани смокини.