Този десерт е нещо средно между яйчен омлет и леко ястие със сирене. Вместо крем сирене, може да използвате извара. Важно е да не е солена.

Запеканката е чудесна за закуска или за следобедно хапване. 

Съставки

  • 1 щипка Сол
  • 1 пакетче Ванилия
  • 2 с.л. Квасена сметана
  • 4 бр. Яйца
  • 7 с.л. Захар
  • 2 с.л. Нишесте
  • 500 г Крем сирене
  • 1 к.ч. Стафиди

Начин на приготвяне

  • 1. Отделете белтъците от жълтъците. Белтъците трябва да са в суха и чиста купа и в тях да няма дори парченца жълтък. В противен случай няма да се разбият добре. Сложете ги в хладилника за няколко минути, за да се охладят. 
  • 2. Жълтъците смесете с крем сиренето в друга купа. Добавете нишестето, ванилията и сметаната. Разбийте с помощта на вилица.
  • 3. Отделно разбийте белтъците, докато побелеят, като предварително им сложите щипка сол.
  • 4. Смесете разбитите белтъци с крем сиренето и другите продукти и разбъркайте, докато стане еднородна смес. 
  • 5. Застелете формата за печене с хартия и изсипете сместа. Загрейте фурната до 180 градуса. Печете 35 минути.