Този десерт е нещо средно между яйчен омлет и леко ястие със сирене. Вместо крем сирене, може да използвате извара. Важно е да не е солена.
Запеканката е чудесна за закуска или за следобедно хапване.
Съставки
- 1 щипка Сол
- 1 пакетче Ванилия
- 2 с.л. Квасена сметана
- 4 бр. Яйца
- 7 с.л. Захар
- 2 с.л. Нишесте
- 500 г Крем сирене
- 1 к.ч. Стафиди
Начин на приготвяне
- 1. Отделете белтъците от жълтъците. Белтъците трябва да са в суха и чиста купа и в тях да няма дори парченца жълтък. В противен случай няма да се разбият добре. Сложете ги в хладилника за няколко минути, за да се охладят.
- 2. Жълтъците смесете с крем сиренето в друга купа. Добавете нишестето, ванилията и сметаната. Разбийте с помощта на вилица.
- 3. Отделно разбийте белтъците, докато побелеят, като предварително им сложите щипка сол.
- 4. Смесете разбитите белтъци с крем сиренето и другите продукти и разбъркайте, докато стане еднородна смес.
- 5. Застелете формата за печене с хартия и изсипете сместа. Загрейте фурната до 180 градуса. Печете 35 минути.