Тези палачинки, запечени с яйце, са един от любимите брънчове. Чудесен избор са за лека вечеря, както и за почерпка при по-специални празнични случаи. Приготвят се бързо, особено ако сте направили палачинките предварително. Важно е те да са тънки, за да могат да се завият краищата им. 


Гарнирайте с любими прошуто и авокадо. Подправките са според сезона - пролетни зеленолистни или нещо по-пикантно според вкуса ви. 

Съставки

  • 2 с.л. Пресен лук
  • 1/4 ч.ч. Босилек
  • 1/4 ч.ч. Копър
  • 1 бр. Авокадо
  • 4 бр. Прошуто
  • 4 бр. Яйца
  • 2 с.л. Краве масло
  • 1 ч.ч. Листа от спанак
  • 1 ч.ч. Сирене Грюер
  • 4 бр. Палачинки
  • 1 ч.л. Червен пипер
  • 1 ч.л. Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Загрейте фурната на 280 градуса. Намажете хартия за печене със зехтин или масло.
  • 2. Поставете палачинките и равномерно поръсете всяка от тях със сирене и спанак. Добавете парче масло и овкусете със сол и черен пипер. Добавете прошутото и след това чукнете яйцето в центъра на всяка палачинка. Сгънете ръбовете към центъра. 
  • 3. Сложете тавата във фурната и печете 10-12 минути. Извадете и поръсете със ситно нарязани копър, босилек и лук. Полейте с тънка струйка зехтин. овкусете със сол и червен пипер. Добавете парчета тънко нарязано авокадо към всяка палачинка.