Тази рецепта е на Бети от "Дивата ферма" в Родопите.
Специалното при нея е, че се приготвя с месо от див заек. То е малко по-кисело, в сравнение с това на питомния. Заешкото може да се замени с телешко от буркан.
Съставки
- 1 ч.ч. Булгур
- 2 ч.ч. Вода
- 400 г Заешко
- 2 ч.ч. Сол
- 125 г Краве масло
- 7 ч.ч. Брашно
- 1 ч.ч. Вода
Начин на приготвяне
- 1. Заешкото се вари около час и половина в тенджера под налягане.Най-добре е да се използват двете бутчета и месото около рибиците.
- 2. Булгурът се сварява с двете чаши вода.
- 3. Замесва се тесто от брашното и водата. От мекото тесто се оформят 5 топчета за кори. Разточват се на много тънко, върху добре набрашнена повърхност.
- 4. Дъното и стените на дълбока тавичка се намазват с разтопено масло.
- 5. Кората се изтупва от брашното и се слага на дъното на тавата.
- 6. Месото се накъсва на малки парченца и се смесва с булгура. Овкусява се със сол.
- 7. Върху първата кора се сипват 5-6 лъжици от сместа с месото. Редят се кора, месо, кора, месо и така, докато свърши.
- 8. Върху подредената баница се слагат няколко парченца масло. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около час.