Тези сандвичи са едни от най-известните, правени по повод рождени дни, за децата от 80-те години. Всъщност представляват малки меки питки с "корона" от масло и сирене. В печените хлебчета се поставя по един резен колбас. Най-вкусни са, докато са топли, но все пак една препоръка - изчакайте да изстинат малко. Ако срежете хляба, докато е съвсем горещ, рискувате той да стане клисав.
От посочените продукти се получават около 20 броя сандвичи, в зависимост от големината на питките, които оформяте. Най-вкусни ще бъдат, когато се намажат с домашно бито масло. Как да си го направите - вижте ТУК.
Съставки
- 100 г Краве масло
- 200 г Краве сирене
- 1 ч.ч. Вода
- 1 ч.л. Сол
- 30 г Мая
- 700 г Брашно
- 20 резена Мек колбас
Начин на приготвяне
- 1. Пресейте брашното в широка тава. Направете кладенче и в него сипете солта. разтворете маята в леко затоплена вода. Замесете меко тесто.
- 2. Оформете тестото на малки питки и ги оставете да втасат за 20 минути.
- 3. Натрошете сиренето на ситно с вилица. Половината от маслото разтопете.
- 4. Подредете питките в тава, застлана с хартия за печене. Намажете всяка от тях с разтопеното масло.
- 5. Отгоре сложете от сиренето и още малко от твърдото масло.
- 6. Печете в предварително загрята фурна за 20 минути на 200 градуса.
- 7. След като питките изстинат, разрежете ги по средата, но не до края и поставете по едно парче колбас.