Тези сандвичи са едни от най-известните, правени по повод рождени дни, за децата от 80-те години. Всъщност представляват малки меки питки с "корона" от масло и сирене. В печените хлебчета се поставя по един резен колбас. Най-вкусни са, докато са топли, но все пак една препоръка - изчакайте да изстинат малко. Ако срежете хляба, докато е съвсем горещ, рискувате той да стане клисав. 


От посочените продукти се получават около 20 броя сандвичи, в зависимост от големината на питките, които оформяте. Най-вкусни ще бъдат, когато се намажат с домашно бито масло. Как да си го направите - вижте ТУК

Съставки

  • 100 г Краве масло
  • 200 г Краве сирене
  • 1 ч.ч. Вода
  • 1 ч.л. Сол
  • 30 г Мая
  • 700 г Брашно
  • 20 резена Мек колбас

Начин на приготвяне

  • 1. Пресейте брашното в широка тава. Направете кладенче и в него сипете солта. разтворете маята в леко затоплена вода. Замесете меко тесто. 
  • 2. Оформете тестото на малки питки и ги оставете да втасат за 20 минути. 
  • 3. Натрошете сиренето на ситно с вилица. Половината от маслото разтопете. 

     

  • 4. Подредете питките в тава, застлана с хартия за печене. Намажете всяка от тях с разтопеното масло. 

     

  • 5. Отгоре сложете от сиренето и още малко от твърдото масло. 
  • 6. Печете в предварително загрята фурна за 20 минути на 200 градуса. 

     

  • 7. След като питките изстинат, разрежете ги по средата, но не до края и поставете по едно парче колбас.