Супата е дом!
Тя е като топло одеяло за двама, които се гушкат на дивана един до друг в студена зимна нощ. Тя е като топъл душ, след като те е навалял проливен дъжд.
Тя е онова чувство, което се появява в сърцето, когато прегърнеш приятел, с когото не си се виждал отдавна.
Една лъжица супа и светът вече е друг, по-добър!
Сгответе си тази супа!
Съставки
- 1/2 ч.л. Куркума
- 1 ч.л. Черен пипер
- 1 ч.л. Хималайска сол
- 1 с.л. Зехтин
- 300 мл Прясно мляко
- 300 мл Пилешки бульон
- 1 ч.л. Настърган джинджифил
- 1/2 стрък Целина
- 1 глава Лук
- 2 бр. Картофи
- 300 г Тиква
Начин на приготвяне
- 1. Почистете тиквата от семките и кората. Нарежете я на не много едри парчета. Обелете картофите. Всичко сложете в подсолена вода и сварете до пълно омекване.
- 2. Почистете лука и го нарежете на дребно. Сотирайте го в малко зехтин.
- 3. След като лука омекне, добавете и сварените парчета тиква и картофи. Запържете ги за 2 минути. Така ще станат по-ароматни.
- 4. Пасирайте, като добавяте на тънка постепенно пилешкия бульон и млякото.
- 5. Овкусете с пипер, джинджифил и куркума.
- 6. Преди да сервирате, декорирайте супата с тънки резенчета пармезан и зрънца нар. Ако искате хрупкавост, може да добавите печени тиквени семки.