Супата е дом!

Тя е като топло одеяло за двама, които се гушкат на дивана един до друг в студена зимна нощ. Тя е като топъл душ, след като те е навалял проливен дъжд.
Тя е онова чувство, което се появява в сърцето, когато прегърнеш приятел, с когото не си се виждал отдавна.


Една лъжица супа и светът вече е друг, по-добър!


Сгответе си тази супа!

Съставки

  • 1/2 ч.л. Куркума
  • 1 ч.л. Черен пипер
  • 1 ч.л. Хималайска сол
  • 1 с.л. Зехтин
  • 300 мл Прясно мляко
  • 300 мл Пилешки бульон
  • 1 ч.л. Настърган джинджифил
  • 1/2 стрък Целина
  • 1 глава Лук
  • 2 бр. Картофи
  • 300 г Тиква

Начин на приготвяне

  • 1. Почистете тиквата от семките и кората. Нарежете я на не много едри парчета. Обелете картофите. Всичко сложете в подсолена вода и сварете до пълно омекване.
  • 2. Почистете лука и го нарежете на дребно. Сотирайте го в малко зехтин. 
  • 3. След като лука омекне, добавете и сварените парчета тиква и картофи. Запържете ги за 2 минути. Така ще станат по-ароматни.
  • 4. Пасирайте, като добавяте на тънка постепенно пилешкия бульон и млякото. 
  • 5. Овкусете с пипер, джинджифил и куркума. 
  • 6. Преди да сервирате, декорирайте супата с тънки резенчета пармезан и зрънца нар. Ако искате хрупкавост, може да добавите печени тиквени семки.