Това е ястие, което трябва да приготвите за специален случай. Най-вкусно е да го хапвате с царевичен чипс, но може и просто да вземете вилицата. 


Майсторлъкът тук е при оформянето на крем сиренето на венец. Най-лесно става, като използвате свежо домакинско фолио, лъжица за сладолед и ръцете си. 







 

 


 

Съставки

  • 4 ч.ч. Крем сирене
  • 1/2 ч.ч. Маслини
  • 3 с.л. Каперси
  • 1 бр. Краставица
  • 1 с.л. Горчица
  • 500 г Сьомга
  • 1 бр. Авокадо
  • 2 ч.ч. Рукола
  • 1 щипка Сол
  • 1 щипка Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Крем сиренето се сипва в голяма купа. Към него се добавят каперсите, нарязаните маслини, лук и краставици на кубчета. Сместа се разбърква с шпатула.
  • 2. Овкусява се със сол, горчица и черен пипер. По желание може да се прибавят и няколко капки лимонов сок - отива си както с рибата, така и с останалите продукти. Получава се гъста, кремообразна смес. Оставете за 20 минути в хладилника, като поставите върху купата свежо фолио, за да не изсъхва.
  • 3. Постелете един слой свежо фолио. Върху него поставете 11 топки, оформени с лъжица за сладолед и подредени в кръг. Върху топките сложете нов слой фолио и притиснете. Така ще се оформи венец.
  • 4. Махнете горното фолио и подредете върху венеца авокадото, нарязано на тънки филийки. Отгоре, отново на топки, добавете останалата част от сместа. Пак сложете фолиото и с ръце оформете на венец.
  • 5. Отстранете фолиото и подредете парчетата пушена сьомга. 
  • 6. Най-отгоре украсете с резени лимон и рукола.