Това е ястие, което трябва да приготвите за специален случай. Най-вкусно е да го хапвате с царевичен чипс, но може и просто да вземете вилицата.
Майсторлъкът тук е при оформянето на крем сиренето на венец. Най-лесно става, като използвате свежо домакинско фолио, лъжица за сладолед и ръцете си.
Съставки
- 4 ч.ч. Крем сирене
- 1/2 ч.ч. Маслини
- 3 с.л. Каперси
- 1 бр. Краставица
- 1 с.л. Горчица
- 500 г Сьомга
- 1 бр. Авокадо
- 2 ч.ч. Рукола
- 1 щипка Сол
- 1 щипка Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Крем сиренето се сипва в голяма купа. Към него се добавят каперсите, нарязаните маслини, лук и краставици на кубчета. Сместа се разбърква с шпатула.
- 2. Овкусява се със сол, горчица и черен пипер. По желание може да се прибавят и няколко капки лимонов сок - отива си както с рибата, така и с останалите продукти. Получава се гъста, кремообразна смес. Оставете за 20 минути в хладилника, като поставите върху купата свежо фолио, за да не изсъхва.
- 3. Постелете един слой свежо фолио. Върху него поставете 11 топки, оформени с лъжица за сладолед и подредени в кръг. Върху топките сложете нов слой фолио и притиснете. Така ще се оформи венец.
- 4. Махнете горното фолио и подредете върху венеца авокадото, нарязано на тънки филийки. Отгоре, отново на топки, добавете останалата част от сместа. Пак сложете фолиото и с ръце оформете на венец.
- 5. Отстранете фолиото и подредете парчетата пушена сьомга.
- 6. Най-отгоре украсете с резени лимон и рукола.