За тези вкусни и бързи вегетарианските спагети задължително Ви трябват патладжан, лук, чесън, зехтин и домат.
Съставки
- 2-3 стръка Магданоз
- 1 щипка Сол
- 200 г Патладжани
- 1 глава Лук
- 200 г Домати
- 1/2 ч.ч. Орехови ядки
- 1-2 скилидки Чесън
- 1-2 с.л. Зехтин
- 320 г Спагети
Начин на приготвяне
- 1. Спагетите се сваряват и отцеждат. Запазете малко от водата им.
- 2. Патладжаните се нарязват на тънки ивички.
- 3. Лукът се нарязва на дребно и се задушава в зехтина. Когато омекне се добавя патладжана и се задушава още няколко минути.
- 4. Добавят се нарязаните на кубчета домати и около 200 грама от водата на спагетите.
- 5. Сварените и отцедени спагети заедно с орехите и пресования чесън се добавят към къкрещия сос, за да се размесят вкусовете.
- 6. Овкусява се с черен пипер и сол и се сервират със свеж магданоз.