За тези вкусни и бързи вегетарианските спагети задължително Ви трябват патладжан, лук, чесън, зехтин и домат.

Съставки

  • 2-3 стръка Магданоз
  • 1 щипка Сол
  • 200 г Патладжани
  • 1 глава Лук
  • 200 г Домати
  • 1/2 ч.ч. Орехови ядки
  • 1-2 скилидки Чесън
  • 1-2 с.л. Зехтин
  • 320 г Спагети

Начин на приготвяне

  • 1. Спагетите се сваряват и отцеждат. Запазете малко от водата им.
  • 2. Патладжаните се нарязват на тънки ивички.
  • 3. Лукът се нарязва на дребно и се задушава в зехтина. Когато омекне се добавя патладжана и се задушава още няколко минути.
  • 4. Добавят се нарязаните на кубчета домати и около 200 грама от водата на спагетите.
  • 5. Сварените и отцедени спагети заедно с орехите и пресования чесън се добавят към къкрещия сос, за да се размесят вкусовете.
  • 6. Овкусява се с черен пипер и сол и се сервират със свеж магданоз.