За тази рецепта само трябва предварително да изпечете пилешкото месо, което ще ползвате на скара или във фурна. За оптимално разпределение на времето, може да изпечете цяло пиле, което впоследствие да разделите на порции и да използвате за различни ястия. 


Приготвянето на вечерята ще отнеме цялостно не повече от 30 минути, като 15 от тях са за запичане. 


Допълнително може да харнирате с царевица, маслини (без костилки), люти чушки, свежа зелена салата и други сосове. 

Съставки

  • 130 г Пилешко месо
  • 4 бр. Арабски питки
  • 30 г Доматен сос
  • 1 ч.ч. Кашкавал
  • 1 ч.ч. Червен лук
  • 1 връзка Магданоз

Начин на приготвяне

  • 1. Загрейте фурната до 180° C.
  • 2. В малка купа смесете пилешкото месо и със соса. Оставете от соса 1-2 с. л. за допълнително намазване на хляба. 
  • 3. Поставете питките в тава, върху хартия за печене. Намажете ги със сос.  
  • 4. Поръсете със ситно нарязаното пиле, настъргания кашкавал и парченцата лук. 
  • 5. Печете за 15-20 минути, или докато кашкавалът се стопи. 
  • 6. Готовите питки гарнирайте с пресен магданоз.