Да направим коледните и новогодишните празници още по-весели, уютни и вкусни! Всичко, от което се нуждаете, са подходящи рецепти! Храната е нужда, но да й се наслаждаваме е истинско изкуство! Представяме ви поредица от рецепти, вдъхновени от продукти в брошурата на Kaufland.


Днес ще приготвим разкошна торта с шоколадови суфлета и бонбони маршмелоу. Замразените шоколадови суфлета Exquisit (2х90 г) са оригинален френски продукт. С тях бързо и лесно може да направите тази чудесна торта, която е истински празник за сетивата - изкусителна, сочна, най-вкусна, когато се консумира топла. За допълнителния крем изберете черен шоколад. Препоръчваме го, защото самите суфлета са с пълнеж от течен шоколад, който е 22,4% тъмен.


Разгледайте още специални предложения и рецепти за празниците
на kaufland.bg/рецепти.

Съставки

  • 20 бр. Маршмелоу
  • 50 г K-Bio бяло пълнозърнесто брашно
  • 4 бр. Яйца
  • 50 г Захар
  • 150 г Краве масло
  • 150 г Черен шоколад
  • 5 кутии Суфлета Exquisit

Начин на приготвяне

  • 1. Подредете замразените суфлета на дъното на форма за торта. Те трябва да сепритискат едно към друго.

     

  • 2. Разбийтеяйцата със захарта в дълбока купа, докато стане крем. Разтопетемаслото на ниска температура на котлона.
  • 3. Нарежетешоколада на ситно – с остър нож върху дъска за рязане. Смесете маслото сшоколада, докато се получи сос.
  • 4. На тънкаструйка добавете шоколадовия сос към яйчения крем, бъркайки с телена бъркалка.Прибавете и брашното. Отново разбъркайте.
  • 5. Залейтесуфлетата с шоколадовия крем така, че сместа да запълни пространството между тях, но даима и по самите десерти.

     

  • 6. Загрейте фурната (горен и долен реотан с вентилатор) на180 градуса. Печете тортата общо 16 минути. Това е достатъчно както да сезатоплят суфлетата, така и да се изпече шоколадовата заливка.
  • 7. 5 минути преди даизвадите готовата торта, сложете бонбоните машмелоу отгоре и върнете да се допече.
  • 8. Готовата торта извадете от фурната.
  • 9. Парчетата торта по желание може да гарнирате с топкаванилов сладолед и стръкчета прясна мента или розмарин.