Тази солена торта съчетава едновременно класически вкусове - спанак и сирене, и иновация - кора и блат от чипс. Това прави вкуса й познат - заради това харесван, а формата - атрактивна. Може да сте сигурни, че дори вечно недоволната ви свекърва ще бъде впечатлена. А най-хубавото е, че тортата се прави изключително лесно.
Съставки
- 1/2 ч.ч. Лук
- 1/2 ч.ч. Магданоз
- 1 ч.ч. Извара
- 1/2 ч.ч. Копър
- 2 с.л. Зехтин
- 3 бр. Картофи
- 1 щипка Лимонова кора
- 1 щипка Сол
- 1 щипка Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Обелете картофите и ги нарежете на парчета с дебелина 3 или 4 мм.
- 2. Изпържете нарязаните картофи до златисто.
- 3. Подредете чипса по дъното и стените на форма за сладкиш.
- 4. Задушете спанака в малко вода за около 4 минути.
- 5. В купа разбийте яйцата, сиренето и добавките.
- 6. Овкусете с лимонови кори и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- 7. Изсипете сместа във формата, направена от картофите.
- 8. Печете тортата около 40 минути на 180 градуса