Тази солена торта съчетава едновременно класически вкусове - спанак и сирене, и иновация - кора и блат от чипс. Това прави вкуса й познат - заради това харесван, а формата - атрактивна. Може да сте сигурни, че дори вечно недоволната ви свекърва ще бъде впечатлена. А най-хубавото е, че тортата се прави изключително лесно. 

Съставки

  • 1/2 ч.ч. Лук
  • 1/2 ч.ч. Магданоз
  • 1 ч.ч. Извара
  • 1/2 ч.ч. Копър
  • 2 с.л. Зехтин
  • 3 бр. Картофи
  • 1 щипка Лимонова кора
  • 1 щипка Сол
  • 1 щипка Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Обелете картофите и ги нарежете на парчета с дебелина 3 или 4 мм. 
  • 2. Изпържете нарязаните картофи до златисто. 
  • 3. Подредете чипса по дъното и стените на форма за сладкиш. 
  • 4. Задушете спанака в малко вода за около 4 минути.
  • 5. В купа разбийте яйцата, сиренето и добавките.
  • 6. Овкусете с лимонови кори и подправете със сол и черен пипер на вкус. 
  • 7. Изсипете сместа във формата, направена от картофите. 
  • 8. Печете тортата около 40 минути на 180 градуса