Неустоима сладост в бяло и червено.
Съставки
- 2 ч.л. Ванилия
- 360 мл Сметана
- 360 г Крема сирене
- 1,5 ч.ч. Кристална захар
- 1 ч.ч. Краве масло
- 1 ч.л. Ванилия
- 1 с.л. Ябълков оцет
- 480 мл Прясно мляко
- 2 ч.л. Сода за хляб
- 2 с.л. Какао
- 2.5 ч.ч. Брашно
- 6 ч.ч. Пудра захар
- 3/4 ч.ч. Сладко от малини
- 5 с.л. Малинов ликьор
Начин на приготвяне
- 1. Загрейте фурната до 280 градуса. В купа смесете брашното и какаото. Вотделна купа смесете млякото с боята. Разбийте с миксер маслото и захарта и бъркайтеок. 2 минути до получаването на пухкава смес.
- 2. Към такаполучената смес добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбъркватедобре. Добавете ванилията. С миксер, наниска скорост, на три пъти, в последователен ред, добавайте брашнената смес иоцветеното мляко, като започнете с брашнената смес и завършите отново с нея.
- 3. В малка купичка смесете оцета и содата, изчакайте да шупне и веднага прибавете към сместа
- 4. Намаслете24-сантиметрова форма за торта. Сложете на дъното й хартия за печене. Попълнетеподготвената форма с около 2 чаши от готовото тесто.
- 5. Трябва да имаjе около 8 чаши от готовото тесто, за да направитe 4 слоя. Печете всеки поотделно при 175° С в продължение на около 25-30 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста.
- 6. Заприготвянето на глазурата в купа разбийте крема сиренето, ванилията и захарта, докатосе получи гладка смес. След това, в отделна купа с миксер, разбийте сметаната.С голяма шпатула внимателно смесете двете смеси заедно и поставете в хладилниказа около час.
- 7. Когатопървият слой се изпече, го извадете от фурната (но не отформата) и го оставете да се охлади за 10 минути. След товаизвадете блата от формата, прехвърлете върху една чиния и оставете да изстиненапълно.
- 8. Измийтеформата, намаслете я, сложете на дъното хартия за печене и отново напълнете с още 2 чаши от тестото и изпечете.Повторете, докато опечете всичките четири блата.
- 9. Когато всичкислоеве изстинат напълно, поставете един блат и го покрийте с глазурата. Върхуглазурата застелете тънък пласт от конфитюра.
- 10. След товаотгоре поставете друг блат, отново от глазурата и конфитюра и така, докато неподредите всички блатове. Накрая покрийте и стените на тортата.
- 11. По желаниеможе да поръсите с кокосови стърготини. Декорирайте тортата с малините.