Неустоима сладост в бяло и червено. 

Съставки

  • 2 ч.л. Ванилия
  • 360 мл Сметана
  • 360 г Крема сирене
  • 1,5 ч.ч. Кристална захар
  • 1 ч.ч. Краве масло
  • 1 ч.л. Ванилия
  • 1 с.л. Ябълков оцет
  • 480 мл Прясно мляко
  • 2 ч.л. Сода за хляб
  • 2 с.л. Какао
  • 2.5 ч.ч. Брашно
  • 6 ч.ч. Пудра захар
  • 3/4 ч.ч. Сладко от малини
  • 5 с.л. Малинов ликьор

Начин на приготвяне

  • 1. Загрейте фурната до 280 градуса. В купа смесете брашното и какаото. Вотделна купа смесете млякото с боята. Разбийте с миксер маслото и захарта и бъркайтеок. 2 минути до получаването на пухкава смес. 
  • 2. Към такаполучената смес добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбъркватедобре. Добавете  ванилията. С миксер, наниска скорост, на три пъти, в последователен ред, добавайте брашнената смес иоцветеното мляко, като започнете с брашнената смес и завършите отново с нея.
  • 3. В малка купичка смесете оцета и содата, изчакайте да шупне и веднага прибавете към сместа
  • 4. Намаслете24-сантиметрова форма за торта. Сложете на дъното й хартия за печене. Попълнетеподготвената форма с около 2 чаши от готовото тесто. 
  • 5. Трябва да имаjе около 8 чаши от готовото тесто, за да направитe 4 слоя. Печете всеки поотделно при 175° С в продължение на около 25-30 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста. 
  • 6. Заприготвянето на глазурата в купа разбийте крема сиренето, ванилията и захарта, докатосе получи гладка смес. След това, в отделна купа с миксер, разбийте сметаната.С голяма шпатула внимателно смесете двете смеси заедно и поставете в хладилниказа около час.
  • 7. Когатопървият слой се изпече, го извадете от фурната (но не отформата) и го оставете да се охлади за 10 минути. След товаизвадете блата от формата, прехвърлете върху една чиния и оставете да изстиненапълно. 
  • 8. Измийтеформата, намаслете я, сложете  на дъното хартия за печене и отново  напълнете с още 2 чаши от тестото и изпечете.Повторете, докато опечете всичките четири блата.
  • 9. Когато всичкислоеве изстинат напълно, поставете един блат и го покрийте с глазурата. Върхуглазурата застелете тънък пласт от конфитюра. 
  • 10. След товаотгоре поставете друг блат, отново от глазурата и конфитюра и така, докато неподредите всички блатове. Накрая покрийте и стените на тортата. 
  • 11. По желаниеможе да поръсите с кокосови стърготини. Декорирайте тортата с малините.