Заливате топли печени картофки с топинга и със сигурност ще питате за още.
Съставки
- 150 г Пушено сирене
- 4 бр. Картофи
- 25 г Краве масло
- 1/2 скилидка Чесън
- 1 връзка Пресен лук
Начин на приготвяне
- 1. Почистената връзка зелен лук се нарязва на шайби по диагонал.
- 2. Небелена скилидка чесън се срязва на половина.
- 3. Загрява се 25 г краве масло в малък тиган и внимателно се запържват зеленият лук и небеленият чесън за 3-4 минути, докато лукът омекне.
- 4. Чесънът се отстранява, а лукът се посолява.
- 5. Картофите се изпичат и се срязват. Прорезите се пълнят с половината зелен лук и цялото чесново масло от тигана.
- 6. Нарязва се 150 г пушено сирене на малки кубчета и се поръсва върху печените картофи. С останалата част от зеления лук се украсяват най-отгоре.