Заливате топли печени картофки с топинга и със сигурност ще питате за още.

Съставки

  • 150 г Пушено сирене
  • 4 бр. Картофи
  • 25 г Краве масло
  • 1/2 скилидка Чесън
  • 1 връзка Пресен лук

Начин на приготвяне

  • 1. Почистената връзка зелен лук се нарязва на шайби по диагонал.
  • 2. Небелена скилидка чесън се срязва на половина.
  • 3. Загрява се 25 г краве масло в малък тиган и внимателно се запържват зеленият лук и небеленият чесън за 3-4 минути, докато лукът омекне.
  • 4. Чесънът се отстранява, а лукът се посолява.
  • 5. Картофите се изпичат и се срязват. Прорезите се пълнят с половината зелен лук и цялото чесново масло от тигана.
  • 6. Нарязва се 150 г пушено сирене на малки кубчета и се поръсва върху печените картофи. С останалата част от зеления лук се украсяват най-отгоре.