Сурова супа, богата на бета каротен и витамин А, която ще ви зареди с много енергия за наближаващата пролет. Цветът й е забележителен - радост за окото. Тя е леко сладка, заради съдържанието на захари в морковите - 4.74 г на 100 г. Тази супа има и чудесно оздравително действие, ако все още се борите със зимния грип.
Гарнирайте със свежо стръкче копър и ще имате перфектните обяд или вечеря!
Различен вкус се получава и ако предварително запечете морковите във фурна за 15 минути.
По желание може да подправите супата със зехтин и черен пипер. Добавете и кориандър, куркума или къри, ако ги харесвате.
Малко прясно изцеден сок от мандарина или портокал могат да заменят част от количеството вода.
Като гарнитура сложете кисело мляко.
Съставки
- 6 бр. Моркови
- 250 мл Вода
- 1 с.л. Корен джинджифил
- 1 с.л. Лимонов сок
- 1 щипка Сол
Начин на приготвяне
- 1. Сложете всички продукти в блендера. Залейте ги с половината вода и пасирайте, докато се получи копринено гладка смес. Добавете още вода, докато стигнете консистенция, която ви харесва.
- 2. Овкусете с подправките.
- 3. Налейте супата в стъклена купичка или чаша и декорирайте с пресни тънки стръкчета от зелената част на морковите или с копър.