Сурова супа, богата на бета каротен и витамин А, която ще ви зареди с много енергия за наближаващата пролет. Цветът й е забележителен - радост за окото. Тя е леко сладка, заради съдържанието на захари в морковите - 4.74 г на 100 г. Тази супа има и чудесно оздравително действие, ако все още се борите със зимния грип. 

 

Гарнирайте със свежо стръкче копър и ще имате перфектните обяд или вечеря!

Различен вкус се получава и ако предварително запечете морковите във фурна за 15 минути.  
По желание може да подправите супата със зехтин и черен пипер. Добавете и кориандър, куркума или къри, ако ги харесвате. 
Малко прясно изцеден сок от мандарина или портокал могат да заменят част от количеството вода. 
Като гарнитура сложете кисело мляко.  

Съставки

  • 6 бр. Моркови
  • 250 мл Вода
  • 1 с.л. Корен джинджифил
  • 1 с.л. Лимонов сок
  • 1 щипка Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Сложете всички продукти в блендера. Залейте ги с половината вода и пасирайте, докато се получи  копринено гладка смес. Добавете още вода, докато стигнете консистенция, която ви харесва. 
  • 2. Овкусете с подправките. 
  • 3. Налейте супата в стъклена купичка или чаша и декорирайте с пресни тънки стръкчета от зелената част на морковите или с копър.