Специалитет от уругвайската кухня с впечатляващо име, вид и вкус.

Съставки

  • 1-2 щипки Черен пипер
  • 100 г Пушен бекон
  • 1 бр. Люти чушлета
  • 2 скилидки Чесън
  • 2 глави Лук
  • 1 връзка Пресен лук
  • 1 връзка Магданоз
  • 2 кг Телешки врат
  • 250 г Свинска наденица
  • 2 бр. Моркови
  • 1-2 щипки Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Телешкото се изтънява с остър нож, така че да се получи цяло тънко парче и се овкусява със сол и черен пипер.
  • 2. Пресният лук, лютата чушка, магданозът и чесънът се наситняват. Старият лук се реже на не много тънки полумесеци, а беконът и морковите – на пръчици.
  • 3. Върху месото се разпределят пресният лук, чушката, магданозът и чесънът, отгоре се поставят наденицата, беконът, морковите и старият лук.
  • 4. Завива се руло. Завързва се и се овкусява със сол и черен пипер.
  • 5. Пече се 35 минути на 240 градуса, след което се завива с алуминиево фолио, и се допича на 180 градуса за още 2 часа.
  • 6. Оставя се да почине за 10 минути и се нарязва.