Специалитет от уругвайската кухня с впечатляващо име, вид и вкус.
Съставки
- 1-2 щипки Черен пипер
- 100 г Пушен бекон
- 1 бр. Люти чушлета
- 2 скилидки Чесън
- 2 глави Лук
- 1 връзка Пресен лук
- 1 връзка Магданоз
- 2 кг Телешки врат
- 250 г Свинска наденица
- 2 бр. Моркови
- 1-2 щипки Сол
Начин на приготвяне
- 1. Телешкото се изтънява с остър нож, така че да се получи цяло тънко парче и се овкусява със сол и черен пипер.
- 2. Пресният лук, лютата чушка, магданозът и чесънът се наситняват. Старият лук се реже на не много тънки полумесеци, а беконът и морковите – на пръчици.
- 3. Върху месото се разпределят пресният лук, чушката, магданозът и чесънът, отгоре се поставят наденицата, беконът, морковите и старият лук.
- 4. Завива се руло. Завързва се и се овкусява със сол и черен пипер.
- 5. Пече се 35 минути на 240 градуса, след което се завива с алуминиево фолио, и се допича на 180 градуса за още 2 часа.
- 6. Оставя се да почине за 10 минути и се нарязва.