Как да сготвите вкусно месо? Когато става дума за котлет, приготвен на скара, е достатъчно само парче масло. За да бъде по-ароматно, в рецептата се добавя сирене. Допълнително може да сложите ситно нарязани зелени подправки - мащерка, бял пипер, самардала, риган и др. Приготвеното масло може да съхранявате в хладилник до една седмица. За всяко парче месо е нужно само по едно кръгче масло. Останалото количество запазете за следващото готвене.
Съставки
- 1 щипка Морска сол
- 1 с.л. Зехтин
- 120 г Синьо сирене
- 6 с.л. Краве масло
- 4 бр. Телешки котлет
- 1 щипка Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Сложете маслото в блендер и го разбийте. Добавете сиренето, докато двете се смесят.
- 2. Прехвърлете сместа върху фолио и го оформете на руло. Направете го с диаметър около 4 см и навийте краищата на фолиото в две различни посоки. Оставете в хладилника за 1 час, докато стегне.
- 3. Натрийте стековете със зехтин и ги овкусете с черен пипер и сол. Изпечете на загрята на средна температура скара за около 6 минути от всяка страна. Оставете да починат 10 минути.
- 4. Нарежете маслото на шайби с дебелина 1,5 см.
- 5. Сложете по едно парче масло всеки котлет.