Поредната апетитна идея – хем вкусна, хем различна...

Съставки

  • 1-2 щипки Сол
  • 400 г Телешки дроб
  • 500 г Картофи
  • 100 г Бекон
  • 1 връзка Пресен лук
  • 1/2 връзка Магданоз
  • 3 с.л. Брашно
  • 2 ч.л. Червен пипер
  • 150 мл Телешки бульон
  • 2 с.л. Квасена сметана
  • 1-2 щипки Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Картофите се разполовяват, сваряват се в подсолена вода и се отцеждат.
  • 2. Лукът се реже на парчета от 4–5 см, а беконът – на кубчета.
  • 3. Дробът се реже на тънки филийки и се овалва в смесеното с червения пипер брашно.
  • 4. Беконът се запържва в сух съд и се изважда.
  • 5. В отделилата се мазнина последователно се запържват лукът и филиите черен дроб (от двете страни).
  • 6. Накрая за кратко се запържват картофите.
  • 7. Изваждат се и се смесват с бекона и лука. Овкусяват се със сол и черен пипер и се разбъркват.
  • 8. В съда от пърженето се налива бульонът и се разбърква добре, за да се деглазира. Оставя се леко да се сгъсти, дърпа се от котлона и се прецежда.
  • 9. Добавят се сметаната и наситненият магданоз.
  • 10. Дробът се поднася с картофите с бекон и лук. Дробът се залива със сметановия сос. Съвет: Всичко се пържи в мазнината от бекона. По желание може да се добави малко зехтин.