Поредната апетитна идея – хем вкусна, хем различна...
Съставки
- 1-2 щипки Сол
- 400 г Телешки дроб
- 500 г Картофи
- 100 г Бекон
- 1 връзка Пресен лук
- 1/2 връзка Магданоз
- 3 с.л. Брашно
- 2 ч.л. Червен пипер
- 150 мл Телешки бульон
- 2 с.л. Квасена сметана
- 1-2 щипки Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Картофите се разполовяват, сваряват се в подсолена вода и се отцеждат.
- 2. Лукът се реже на парчета от 4–5 см, а беконът – на кубчета.
- 3. Дробът се реже на тънки филийки и се овалва в смесеното с червения пипер брашно.
- 4. Беконът се запържва в сух съд и се изважда.
- 5. В отделилата се мазнина последователно се запържват лукът и филиите черен дроб (от двете страни).
- 6. Накрая за кратко се запържват картофите.
- 7. Изваждат се и се смесват с бекона и лука. Овкусяват се със сол и черен пипер и се разбъркват.
- 8. В съда от пърженето се налива бульонът и се разбърква добре, за да се деглазира. Оставя се леко да се сгъсти, дърпа се от котлона и се прецежда.
- 9. Добавят се сметаната и наситненият магданоз.
- 10. Дробът се поднася с картофите с бекон и лук. Дробът се залива със сметановия сос. Съвет: Всичко се пържи в мазнината от бекона. По желание може да се добави малко зехтин.