Испанците обичат да се шегуват, че лятото е дошло, когато човек започне да си пие салатата. Така Снежанката се превръща в таратор, а тази негова вариация е много интригуваща и вкусна. Нахутът осигурява фибрите и белтъчините, които ще ви държат сити с часове, без да натоварват храносмилането.
Съставки
- 2 с.л. Зехтин
- 4 с.л. Джоджен
- 1 щипка Черен пипер
- 1 щипка Морска сол
- 2 ч.ч. Вода
- 4 ч.ч. Кисело мляко
- 2 ч.ч. Нахут
Начин на приготвяне
- 1. Всички съставки без зехтина се поставят в пасатор.
- 2. След минута всичко ще е добило гладка консистенция и може да се сервира в 4 купички.
- 3. Украсява се с капки зехтин и при желание се добавя краставица, нарязана на ситни кубчета.
- 4. Ако компанията ви го позволява, скилидка чесън, смляна много ситно, добавя още един вкусен нюанс. Да ви е хладно и сладко!