Тайландците често използват различни видове ядки в ястията си. Комбинацията от пилешко месо и кашу е една от традиционните. Спокойно мже да замените кашуто с белени бадеми или лешници - въпрос на вкус и предпочитания. Ако искате да се пасира по-лесно или не сте сигурни, че пасаторът ви е достатъчно мощен, за да го направи, накиснете ядките предварително във вода за 3-4 часа. Така те ще омекнат и ще станат по-лесно кремообразни при смилането. 


Ако оризовите спагети залепнат по време на готвенето, изплакнете ги няколко пъти в студена вода. Това ще им помогне да се разлепят една от друга. 

Съставки

  • 3 с.л. Зехтин
  • 1 бр. Краставица
  • 1 щипка Сол
  • 4 с.л. Къри паста
  • 1,5 ч.ч. Кашу
  • 160 г Оризови спагети
  • 2 бр. Моркови
  • 600 г Пилешки гърди
  • 200 г Рукола
  • 50 мл Лимонов сок

Начин на приготвяне

  • 1. Потопете дървените шишчета във вода за 15 минути. В кухненски робот пасирайте кашуто с къри пастата и 3/4 ч. ч. вода до получаването на гладка смес. 
  • 2. Нарежете пилето на парчета достатъчно големи, за да ги набодете на шишчетата. Намажете месото с част от сместа с кашу. Поръсете със сол. 
  • 3. Кипнете вода и сложете оризовите спагети в нея за 5 минути. Изплакнете със студена вода и отцедете добре.
  • 4. Загрейте скарата на средно висока температура и леко я намажете със зехтин. изпечете пилешките шишчета по 6-8 минути от всяка страна.
  • 5. Обелете краставицата и морковите и ги нарежете на тънки ленти. 
  • 6. Сервирайте, като подредите в чинията две шишчета, оризови спагети, пресните зеленчуци, овкусени с подправки и зехтин и допълнителен сос с кашу.