Тайландците често използват различни видове ядки в ястията си. Комбинацията от пилешко месо и кашу е една от традиционните. Спокойно мже да замените кашуто с белени бадеми или лешници - въпрос на вкус и предпочитания. Ако искате да се пасира по-лесно или не сте сигурни, че пасаторът ви е достатъчно мощен, за да го направи, накиснете ядките предварително във вода за 3-4 часа. Така те ще омекнат и ще станат по-лесно кремообразни при смилането.
Ако оризовите спагети залепнат по време на готвенето, изплакнете ги няколко пъти в студена вода. Това ще им помогне да се разлепят една от друга.
Съставки
- 3 с.л. Зехтин
- 1 бр. Краставица
- 1 щипка Сол
- 4 с.л. Къри паста
- 1,5 ч.ч. Кашу
- 160 г Оризови спагети
- 2 бр. Моркови
- 600 г Пилешки гърди
- 200 г Рукола
- 50 мл Лимонов сок
Начин на приготвяне
- 1. Потопете дървените шишчета във вода за 15 минути. В кухненски робот пасирайте кашуто с къри пастата и 3/4 ч. ч. вода до получаването на гладка смес.
- 2. Нарежете пилето на парчета достатъчно големи, за да ги набодете на шишчетата. Намажете месото с част от сместа с кашу. Поръсете със сол.
- 3. Кипнете вода и сложете оризовите спагети в нея за 5 минути. Изплакнете със студена вода и отцедете добре.
- 4. Загрейте скарата на средно висока температура и леко я намажете със зехтин. изпечете пилешките шишчета по 6-8 минути от всяка страна.
- 5. Обелете краставицата и морковите и ги нарежете на тънки ленти.
- 6. Сервирайте, като подредите в чинията две шишчета, оризови спагети, пресните зеленчуци, овкусени с подправки и зехтин и допълнителен сос с кашу.