На пара, варена или задушена - това са най-здравословните начини, по които е добре да приготвяте рибата. Най-полезни са диво уловените риби, т.е. от естествени водоизточници, които не са обременявани с лекарствени и пречистващи препарати. Добре е да консумираме риба поне 2 пъти седмично.
Сьомгата с ял боб и зелена салата е здравословно предложение за лека и полезна вечеря. Изисква минимално време за подготовка. Готвенето е само няколко минути, което означава, че спокойно може да сложите тази рецепта към категория "Бързи и лесни".
Съставки
- 4 бр. Филе от сьомга
- 450 г Бял боб
- 1 с.л. Горчица
- 1 ч.л. Сол
- 3 с.л. Зехтин
- 2 с.л. Балсамов оцет
- 2 ч.л. Куркума
- 100 г Зелена салата
- 100 г Рукола
- 1/4 ч.ч. Печени ядки
Начин на приготвяне
- 1. Измийте филетата риба и ги подсушете с кухненска хартия. Поръсете със сол и прясно смлян черен пипер. Загрейте 1 супена лъжица зехтин в дълбок тиган на средна температура. Сложете филетата с кожата надолу и гответе за 3 минути. Обърнете на другата страна и гответе същия интервал.
- 2. Сварете боба в подослена вода, която трябва да е двойно като нейното количество.
- 3. Направете зелена салата с бейби спанак, рукола, кейл и айсберг. Смесете оцет, куркума, горчица, мед и двете супени лъжици масло със сол и черен пипер. Овкусете салатата малко преди да я сервирате. Поръсете с нарязани ядки.
- 4. В чиния наредете 1 рибно филе, с 3 с. л. боб и зелена салата.