На пара, варена или задушена - това са най-здравословните начини, по които е добре да приготвяте рибата. Най-полезни са диво уловените риби, т.е. от естествени водоизточници, които не са обременявани с лекарствени и пречистващи препарати. Добре е да консумираме риба поне 2 пъти седмично. 


Сьомгата с ял боб и зелена салата е здравословно предложение за лека и полезна вечеря. Изисква минимално време за подготовка. Готвенето е само няколко минути, което означава, че спокойно може да сложите тази рецепта към категория "Бързи и лесни".

 

 

Съставки

  • 4 бр. Филе от сьомга
  • 450 г Бял боб
  • 1 с.л. Горчица
  • 1 ч.л. Сол
  • 3 с.л. Зехтин
  • 2 с.л. Балсамов оцет
  • 2 ч.л. Куркума
  • 100 г Зелена салата
  • 100 г Рукола
  • 1/4 ч.ч. Печени ядки

Начин на приготвяне

  • 1. Измийте филетата риба и ги подсушете с кухненска хартия. Поръсете със сол и прясно смлян черен пипер. Загрейте 1 супена лъжица зехтин в дълбок тиган на средна температура. Сложете филетата с кожата надолу и гответе за 3 минути. Обърнете на другата страна и гответе същия интервал. 
  • 2. Сварете боба в подослена вода, която трябва да е двойно като нейното количество. 
  • 3. Направете зелена салата с бейби спанак, рукола, кейл и айсберг. Смесете оцет, куркума, горчица, мед и двете супени лъжици масло със сол и черен пипер. Овкусете салатата малко преди да я сервирате. Поръсете с нарязани ядки. 
  • 4. В чиния наредете 1 рибно филе, с 3 с. л. боб и зелена салата.